Liga 1

Momcilovici se reprofilează » Pe ce post va juca sârbul după aducerea lui Morais la FCSB

Momcilovici va împlini 30 de ani pe 11 iunie

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Wednesday 31st of May 2017 12:00

Aducerea lui Morais va produce o schimbare majoră în echipa FCSB-ului: fostul fundaş stânga e văzut de noul staff ca o soluţie pentru centrul defensivei, ca stoper.

FCSB îl transferă pe Junior Morais, deşi a avut în lot în persoana lui Momcilovici, ca fundaş stânga, unul dintre cei mai constanţi fotbalişti: şi ca randament, dar şi ca volum de joc.

Cum brazilianul e adus la solicitarea lui Gigi Becali, apariţia lui în primul "11" va fi garantată. "E cel mai bun fundaş stânga din ţară", îl caracterizează patronul roş-albaştrilor!

Cum Morais va fi sigur titular pe banda stângă, noul staff tehnic al echipei, în frunte cu Dică, pregăteşte reprofilarea lui Momcilovici.

Chiar Mihai Stoica a oferit un indiciu, încă din toamna anului trecut, atunci când a apărut pentru prima dată varianta ca Morais să fie achiziţionat. "Eu cred că ei pot juca în acelaşi timp în primul 11", a spus atunci MM, referindu-se la Junior şi la Marko.

Sârbul ar urma să joace stoper, indiferent de modulul tactic în care va evolua echipa: 3-4-1-2 sau 4-2-3-1.

Ar avea trei mari avantaje: e jucător de picior stâng, are un fizic care îl ajută să se descurce inclusiv în duelurile aeriene, măsoară 1,86 metri şi are şi capacitatea tehnică de a ieşi cu mingea la picior, lucru care ar ajuta jocul de construcţie!

Cel mai bun în sezonul regulat

Momcilovici a avut evoluţii constant bune şi foarte bune în actualul campionat.

De exemplu, la finalul primelor 26 de etape, cât a durat sezonul regulat, sârbul a fost declarat de firma InStat cel mai bun fotbalist din Liga 1.

A avut cel mai mare Index, suma tuturor parametrilor unui jucător pe parcursul meciurilor. Şi în play-off a fost bun, a ieşit pe locul 8.

86%din meciurile disputate de FCSB în acest sezon, 45 din 52, au fost jucate cu Momcilovici pe teren

A jucat cel mai mult

Jucător Meciuri
Momcilovici 45
Niță 41
De Amorim 41
Tamaș 40
G. Enache 39

* în acest sezon, toate competiţiile

Al 5-lea în topul celor mai buni

Jucător Media GSP
Alibec 6,60
Niţă 6,27
Gnohere 6,25
Pintilii   5,92
Momcilovici 5,86
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.