Superreportaje

Rupeţi vraja!

Articol de Ionuţ Petrişor, Mihai Şteţcu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"EXCLUSIV: Gazeta vă prezintă azi cantonamentul “tricolorilor” de la Berna, un castel vechi de 600 de ani transformat în hotel

România se va muta pe 15 iunie la Konolfingen, la 20 de kilometri de Berna, o localitate în care verdele este culoare ce predomină peisajul. Pentru meciul cu Olanda, de pe 17 iunie, "tricolorii" vor avea cartierul general într-un castel vechi de 600 de ani, transformat într-un stabiliment de 4 stele.

Pentru control
Pe toată perioada şederii la Schloss Huenigen Parkhotel, Mutu şi compania vor locui singuri. Cu toate acestea, jucătorii lui Piţurcă nu vor sta în camerele supermoderne ale hotelului, ci în aripa nouă a clădirii. Aşa şi-a dorit selecţionerul pentru a avea un cît mai mare control asupra proprilor fotbalişti. Cele 22 de camere nu epatează, fiind mai degrabă unele normale. Priveliştea este însă una deosebită. Mai ales pe perioada verii, în grădinilie din faţa hotelului înfloresc peste 3.000 de fire de trandafiri, după cum a spus Claudia Kunzi, directoare a hotelului.

Paturi prezidenţiale
"Tricolorii" se vor putea relaxa pe terasa din faţa camerelor, într-o zonă plină de verdeaţă. Aerul este unul aristocratic, aici locuind de-a lungul vremii nobilimea din zonă. De altfel, hotelul este preferat chiar şi de preşedintele Elveţiei, Micheline Calmy-Rey, care preferă zona ca să se relaxeze. De asemenea, politicieni, bancheri importanţi şi alte personalităţi de seamă elveţiene vin aici pentru sejururi. În plus, administratorii hotelului au experienţă cu echipe de fotbal, deoarece, în 2006, Ajax Amsterdam a locuit aici înaintea unei partide din Cupa UEFA, contra echipei Young Boys Berna.

Superbazine
La subsolul hotelului, o adevărată bijuterie pentru jucători. Zona de refacere, dotată cu mese de masaj, saună şi jacuzzi. Dacă vor avea timp, Mutu, Chivu sau Lobonţ ar putea folosi şi solarul aflat în aceeaşi zonă a hotelului. Bucătarul stabilimentului, Jorg, le-a transmis fotbaliştilor noştri că se va afla la dispoziţia lor, dacă aceştia vor dori să guste din bucatele speciale şi reţetele sale.

Atenţie la radare!
Mare atenţie în traficul din Elveţia, care este extrem de bine monitorizat video. Orice depăşire a vitezei legale, care în oraş este de 50 de kilometri la oră, iar pe autostradă de 120, poate fi plătit scump. Blitz-urile radarelor sînt mereu pornite şi vă pot aduce o gaură sănătoasă în buzunar. Şi fumatul în zone interzise se plăteşte scump, amenda fiind de 15 euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.