Stiri nebune

Un elvețian a fost condamnat pentru un LIKE pe Facebook

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 02 June 2017

Like-urile pe Facebook pot dăuna buzunarului. Un internaut elvețian de 45 de ani a avut probleme cu justiția, după ce a dat like mai multor articole care îl acuzau pe activistul pentru drepturile animalelor Erwin Kessler de antisemitism și rasism.

Bărbatul a fost condamnat de un tribunal din Zürich pentru defăimare la o amendă cu suspendare de 40 de zile, în valoare de 100 de franci elvețieni, ceea ce reprezintă o premieră în ţara cantoanelor.

Totul s-a întâmplat în vara anului 2015, când bărbatul a participat la o discuție pe Facebook între apărătorii drepturilor animalelor. Cu această ocazie, el a dat "like" la șase articole care evocau presupuse poziții rasiste și antisemite ale președintelui asociației elvețiene contra "uzinelor de animale" (l'Association Contre Les Usinines d'Animaux, ACUSA).

Așa cum a explicat judecătoarea Catherine Gerwig, aceste texte au încălcat onoarea reclamantului, iar acuzatul a participat la această calomnie, contribuind la răspândirea acesteia pe scară mai largă.

Așadar, bărbatul va fi mult mai atent de acum la activitatea sa de pe rețelele de socializare!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.