Handbal

FOTO + VIDEO Event alb-roșu! Dinamo București e din nou campioana României la handbal, după încă un "thriller" cu CSM București

+10 Foto
FOTO: Raed Krishan

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 05 iunie 2017

Dinamo a câștigat în ultima secundă primul meci al finalei cu CSM București, iar azi, în al doilea, s-a impus după aruncările de la 7 metri! A cucerit al 14-lea titlu din istorie.

O finală nebună, nebună, nebună, Dinamo a câștigat azi, în sala Rapid, al doilea titlu consecutiv și al 14-lea din istorie în fața celor de la CSM București pentru care medaliile de argint nu mai contenesc. Tocmai au pierdut a treia finală consecutivă!

Meciul în sine a fost controlat de la un capăt la altul de alb-roșii, CSM-ul chinuindu-se groaznic în faza de atac, fără accidentații din linia de 9 metri: Humet, Marjanac, Bernatonis și Șomlea.

Dinamoviștii au condus în permanență, dar s-au bucurat prea devreme pe final. Chiar dacă au avut în mai multe rânduri patru goluri, în repriza a doua, șansa să se desprindă chiar la cinci lungimi, dinamoviștilor le-a trecut glonțul pe la ureche.

Portarul Ionuț Iancu, aflat la ultimul său meci în poarta CSM-ului, a făcut adevărate minuni între buturi. Zvonko Sundovski a mutat încă o dată magistral, insistând să joace fără portar chiar dacă a primit și patru goluri din poartă în poartă, iar CSM a egalat când nimeni nu se mai aștepta.

În ultimele 47 de secunde, CSM a marcat de două ori, ducând scorul de la 18-20 la egal 20 și trimițând meciul în prelungiri.

S-a trecut la aruncările de la 7 metri, acolo unde portarul "câinilor", Ionuț Irimuș, a fost eroul. A parat aruncarea macedoneanului Georgijevski și pe cea a rusului Aslanian. De partea cealaltă, Iancu a scos doar lovitura lui Șandru. Și Dinamo s-a impus cu 4-3. Titlul rămâne în Ștefan cel Mare, alb-roșiii reușind să-și treacă în cont și primul event din istoria clubului.

"Meciul a fost unul incredibil, nu ne așteptam la un astfel de deznodământ, dar până la urmă e bine că am câștigat. Cred că am meritat victoria, am condus în permanență, deși pe final neatenția era să ne coste"
Eliodor Voica, antrenor Dinamo

"Am antrenat aruncările de la 7 metri, și acum, și la primul meci, știam că echipele sunt apropiate valoric, dar până la urmă la 7 metri nu se apără, se ratează"
Ionuț Irimuș, portar Dinamo

Dinamo 24
Sajad Esteki 6, Asoltanei 5, A. Esteki 4, Mocanu 4, Ragot 2, Mironescu 1, Șandru 1, Vrankovici 1. Antrenor: Eliodor Voica
CSM București 23
Saurina 7, Georgijevski 3, Negru 3, Aslanian 3, Milosevici 2, Rotaru 2, Novanc 1, Roșu 1, Stamate 1. Antrenor: Zvonko Sundovski

"Vrem să facem o echipă mai puternică!"

Ovidiu Semen, directorul sportiv al echipei din Ștefan cel Mare, a declarat că Dinamo se pregătește pentru noul sezon, promițând o echipă și mai puternică. "Am avut un sezon excelent, în care am câștigat absolut tot, dar trebuie să ne gândim și la viitor. Vor fi patru-cinci schimbări de jucători, știm că unii dintre băieți și-au exprimat dorința să plece, am discutat și noi cu alții, dar în următoarele zile vom finaliza negocierile. În momentul de față, nimeni de la Dinamo nu a semnat pentru că așteptăm publicarea în Monitorul Oficial a formei noului contract sportiv în România. Băieții au acceptat asta, deși pot spune că ne-am înțeles cu ei verbal", a declarat Semen. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.