Tenis

Fără pauză în pregătire: 3 lucruri la care Simona Halep trebuie să fie atentă în finala cu incredibila revelaţie Ostapenko

Articol de Iulian Pavel  —  joi, 08 iunie 2017

O nouă performanţă extraordinară a Simonei Halep: victorie în 3 seturi cu Pliskova (6-4, 3-6, 6-3) şi jucătoarea noastră e la un pas de cer: primul turneu de Mare Şlem şi poziţia de lider WTA.

Gata, Simona a scăpat de Karolina Pliskova, jucătoarea care îi ameninţa prima poziţie în clasament. Acum rămâne Jelena Ostapenko, revelația din Letonia, care abia a împlinit 20 de ani și a luat cu asalt singurul Grand Slam pe zgură din calendar. 

Simona e mare favorită în finala de sâmbătă (ora 16:00, Eurosport, GSP.ro), deși jocul tinerei Jelena la Paris a fost din altă lume în multe momente. Până şi marea Chris Evert susţine asta: "Simona merită primul turneu de Mare Şlem din carieră. A fost atât de aproape cu Şarapova, în 2014, iar acum este cea mai bună din lume pe zgură". Cum s-o contrazici pe legendara Chris Evert?

Dar sunt cel puţin 3 lucruri la care Halep trebuie să fie vigilentă.

1. Ostapenko e Malaxor de superjucătoare

Ostapenko a reuşit să elimine câteva superjucătoare până în finala în care a reuşit să acceadă azi, fix în ziua în care a împlinit 20 de ani. A trecut de ofensiva australiancă Sam Stosur, jucătoare care atacă aproape la fiecare minge. A trecut şi de defensiva Caroline Wozniacki, una dintre cele mai bune din lume la acest capitol. A trecut şi azi de Timea Bacsinszky, fix o combinaţie între Stosur şi Wozniacki. Ce înseamnă asta? Că, deşi extrem de tânără, nu o interesează pe cine are în faţă. Se bazează doar pe racheta ei şi o arată de fiecare dată.

245 lovituri câștigătoareare Ostapenko în cele 6 meciuri de la Roland Garros. Rafael Nadal are 118, în 5. 

2. Maturitate la 20 de ani

Trei sentimente de care trebuie să ţină cont Simona Halep în finala de sâmbătă: maturitate, bucurie de joc, dar și frică de succes. Dacă Simona Halep este încrezătoare că poate câştiga, în sfârşit, un turneu de Mare Şlem, oare ce gândeşte Ostapenko, o jucătoare care nu trecuse până acum de turul al treilea în turneele de Mare Şlem? Ar putea fi şi un dezavantaj o finală la 20 de ani, dar maturitatea Jelenei uimeşte, a uimit şi probabil va uimi în continuare.

3. Mai ofensivă decât Svitolina, se mişcă mai bine decât Pliskova

Dacă Simona Halep a fost devastată de mingile extrem de lungi ale Elinei Svitolina în primele două seturi din sfertul de poveste de ieri, oare cum se va simţi în faţa mingilor plate ale letonei? Nu prea bine, mai ales că Halep suferă în faţa jucătoarelor ofensive. Exemplele sunt nenumărate. Şi, mai mult de atât, Ostapenko este şi mai agilă decât Pliskova, care probabil i-ar fi pus şi mai multe probleme pe o suprafaţă mai rapidă.

Cu forehanduri puternice, joc variat până la extrem și urcări periculoase la fileu, Ostapenko este o jucătoare infernală în finală. Simona trebuie să ia toate aceste lucruri în calcul. 

 

3 finaleîn turneele WTA a disputat până acum Jelena Ostapenko, pierzându-le pe toate 3

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.