CM 2018

Dovada că saudiții au mințit când au explicat de ce au refuzat să păstreze un minut de reculegere pentru victimele de la Londra

FOTO: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday, 09 June 2017

Ieri, la Adelaide, s-a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Londra înaintea meciului Australia - Arabia Saudită (3-2), din preliminariile CM 2018.

Australienii l-au respectat, dar nu și oaspeții, care și-au continuat încălzirea. La sfârșit, saudiții au susținut că un asemenea moment nu face parte din cultura lor, dar explicația a fost repede demontată: în trecut, alte formații saudite au păstrat tăcerea un minut pentru persoane decedate.

În decembrie 2016, și jucătorii de la Al Ahli Jeddah, și cei ai Barcelonei s-au recules după tragicul accident aviatic din Columbia, 19 fotbaliști de la Chapecoense pierzându-și viața. Iar în ianuarie 2015, la moartea regelui Abdullah, echipa de polo călare a Arabiei Saudite a ținut un minut de reculegere pentru fostul monarh.

Președintele Federației de Fotbal a Arabiei Saudite a cerut ulterior scuze pentru faptul că jucătorii din naționala țării sale nu au respectat momentul de reculegere. 

Citește și: Scene incredibile în preliminariile CM 2018 » O echipă a refuzat minutul de reculegere

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.