Tenis

De două ori mai ofensivă decât Nadal » Cum și-a devorat Ostapenko adversarele în drumul către finală

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 09 iunie 2017

În drumul său către finală, Jelena Ostapenko, viitoarea adversară a Simonei Halep din ultimul act de la Roland Garros,  a arătat o formă incredibilă și o stăpânire de sine cum rareori vezi la o jucătoare de doar 20 de ani. 

Până în finală, Ostapenko le-a învins pe Laura Chirico, Monica Puig, Lesie Țurenko, Sam Stosur, Caroline Wozniacki și Timea Bacsinszky, pierzând patru seturi până în ultimul act.

Cunoscută ca o jucătoare extrem de ofensivă, care lovește bine atât cu forehandul cât și cu backhandul, Ostapenko a ieșit în prim plan prin numărul uriaș de lovituri direct câștigătoare reușite în cele șase meciuri de până acum. 

În toate aceste șase meciuri, letona a reușit nu mai puțin de 245 de lovituri direct câștigătoare, fiind lideră într-un clasament al numărului de astfel de lovituri, surclasându-i pe cei patru semifinaliști de pe tabloul masculin, Murray, Wawrinka, Nadal și Thiem.

În cinci meciuri, Nadal, de nouă ori campion la Paris, a reușit să aibă doar 118 astfel de lovituri, Ostapenko izubutind, în șase meciuri, să aibă un număr de două ori mai mare al loviturilor direct câștigătoare, 245.

  • Marea finală dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Eurosport. 
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.