Nationala

EXCLUSIV Cu şanse infime de calificare la Mondiale şi cu multe gafe manageriale, actuala FRF pregăteşte un nou proiect, pe care îl consideră primordial!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 09 June 2017

Planul Strategic pe care FRF îl anunţă pentru următorii 4-5 ani conţine şi o mare schimbare de imagine pe care cei de la Casa Fotbalului o pregătesc în mare secret!

Gazeta Sporturilor a aflat că după meciul cu Polonia, tocmai pentru a aduce în prim-plan un alt subiect de mare impact, mai ales dacă echipa naţională va pierde şi, practic, va fi ieşită aproape complet din lupta pentru accesul la Mondiale, Administraţia Burleanu vrea să anunţe că va schimba actuala siglă a Federaţiei!

Sursele GSP au dezvăluit că în corespondenţa pe care Burleanu, Radu Vişan şi Gabriel Bodescu au purtat-o pe mail, pe această temă, s-a ajuns la un numitor comun în privinţa emblemei pe care FRF a avut-o în 1930! Atunci când a primit denumirea de Federaţia Română de Fotbal Asociaţie.


Aşa arăta sigla FRF începând din 1930, an în care se înființează Federația Română de Fotbal Asociație, organism independent cu autoritate juridică și care a fost admis la FIFA, după Congresul de la Budapesta din 1931

Modelul acelei steme, care are aproape 90 de ani vechime, a fost dezvăluit în urmă cu 2 ani şi jumătate de jurnalistul Octavian Stăncioiu pe site-ul ripensia-sport-magazin.ro: "Pe un site de antichități, delcampe.net, am descoperit o excepțională insignă a Federației Române de Fotbal (Federaţia Română de Football-Asociaţie, pe scurt FRFA, cum se numea pe atunci) din anii ’30. Descoperirea este și excepțională, pentru că este prima dată când, cel puțin subsemnatul, avem în față sigla de atunci a federației noastre de fotbal. Și e vorba, mai mult ca sigur, de prima siglă din istoria acestui for, înființat în 1930".

Un argument în plus pentru care FRF vrea să renunţe la actuala reprezentare grafică e faptul că aceasta a apărut la începutul anilor '90 şi se identifică în mod direct cu "domnia" lui Mircea Sandu, preşedinte între 1990 şi 2014, personaj văzut drept inamic de către actuala administraţie! 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.