Sporturi   •   Tenis   •   FINALA RG HALEP-OSTAPENKO, sâmbătă, 16, EUROSPORT, PROTV, gsp.ro

Ostapenko lovește mai puternic decât Murray și vrea să schimbe istoria după 84 de ani! Dar nu o să se întâmple » De ce Halep o poate lăsa fără replică

Articol de Mitică Docan   —  vineri, 09 iunie 2017

Finala Roland Garros 2017 de sâmbătă, ora 16:00, în direct pe Eurosport, Pro TV și liveTEXT pe GSP.RO, o poate așeza pe Simona Halep (4 WTA) în fotoliul de lider mondial. Mai mult de atât, îi poate acorda coroana neoficială de "cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României".

Dar înfruntarea cu Ostapenko se anunță infernală.

Letona în vârstă de 20 de ani este prima jucătoare de după Mima Jausovec, în 1983, care se califică în finala Roland Garros fără să fi fost cap de serie și speră să îl imite pe celebrul Gustavo Kuerten în a bifa Roland Garros drept primul turneu câștigat în carieră!

Din fericire, speranțele nu se transformă neapărat în fapte. :D


Puternică și agresivă, Ostapenko este obișnuită să își domine adversarele, variind jocul și folosindu-se de combinații năucitoare câștigătoare pentru a-și elimina adversarele mult mai titrate.

Cu Simona, însă, povestea se schimbă. Jucătoarea noastră are armele necesare să respingă jocul incisiv al adversarei.

Iată câteva dintre ele:


Cea mai tânără finalistă de la ana ivanovici. De ce Acum o să conteze

Deși nu s-au întâlnit niciodată, Halep domină. Simona are 15 turnee WTA în palmares, față de palmaresul alb al adversarei, a mai fost într-o finală cu încărcătură teribilă fix la Roland Garros, în 2014, și a cheltuit alte două semifinale de Mare Șlem. În bilanțul clișeelor, experiența ocupă primul loc, dar în această finală, chiar contează! Sigur,  Ostapenko a trecut de Caroline Wozniacki și Sam Stosur, finaliste de Grand Șlem, dar cele două sunt jucătoare trecute peste orizontul carierei.

Ostapenko este cea mai tânără finalistă la Roland Garros de la Ana Ivanovici încoace, sârboaica având 19 ani când a înfruntat-o pe belgianca Justine Henin. Fără succes.

3 finale pierduteare Ostapenko: Quebec (2015), Doha (2016), Charleston (2017)

Halep are fresh în minte momentele când juca rolul novicei pline de speranțe de partea cealaltă a fileului. Dar Simona a trecut prin furtunile începutului de carieră, a avut un moment-cheie alături de Darren Cahill, s-a agățat impresionant de fiecare minge de la această ediție și a acumulat tactul necesar să respingă orice fel de asalt.

Dovada? De când nu s-a mai întâmplat ca o jucătoare să câștige Roland Garros după ce a salvat o minge de meci? DOAR de 12 ani, de când fabuloasa Justine Henin o demola pe favorita publicului Mary Pierce. Atât de stabil psihic trebuie să fii. Iar Simona este. "Iubesc presiunea", a explicat jucătoarea noastră la finalul semifinalei cu Pliskova. O declarație de război.

DE 2x mingile câștigătoare ale lui Nadal. Și forehand mai puternic decât Murray. So What?

Statistica cea mai inspăimântătoare a venit la lovituri câștigătoare. Ostapenko a avut, atenție!, 50 de lovituri câștigătoare împotriva elvețiencei Timea Bacsinszky, în semifinale, bifând un total de 245 în 6 meciuri, de două ori mai mult ca spaniolul Rafael Nadal, în 5 meciuri (118). Până în semifinale, Ostapenko lovise 34 de retururi direct câștigătoare, în timp ce Nadal avea 4.

În plus, viteza medie a forehandului lui Ostapenko este mai mare în acest turneu decât cel al lui Andy Murray, liderul clasamentului masculin, scrie Reuters! Destul de înspăimântător, right?

Dar atât Halep, cât și Ostapenko sunt obișnuite să joace punctele de pe linia de fund, acolo unde au un procentaj de 50% de reușită. Jucătoarea noastră are și ea 118 puncte direct câștigătoare, exact cât Nadal, cu un meci în plus, și a ținut procentajul la primul serviciu peste 75%.

Simona știe cum să prelungească schimburile și evoluează impecabil defensiv, aducând și ea aminte de Andy Murray. Secretul poate sta și în planul tactic pus la cale cu Darren Cahill, care poate folosi versatilitatea Simonei pentru a o frustra pe letona număr 47 WTA.

1933este ultimul an când o jucătoare s-a impus la Roland Garros fără să fie cap de serie

Gazeta Sporturilor, unicul ziar de sport și editorul celui mai vizitat site de profil din România, onorează acest moment istoric relatând de la Paris pentru fanii tenisului. Nu rata edițiile speciale ale Gazetei de sâmbătă, duminică și luni + toate informațiile în timp real pe GSP.ro!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.