Tenis

Ilie Năstase a lovit un arbitru de linie la Fed Cup

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cotidianul Blick a scris că Ilie Năstase a fost scos de pe teren de forţele de ordine, vineri, la Budapesta, la meciul de Fed Cup România-Serbia, după ce a lovit un arbitru de linie deoarece a fost nemulţumit de o decizie a acestuia, însă fostul tenisman a negat faptul că l-ar fi agresat pe oficial.

Incidentul, petrecut în timpul meciului de dublu, decisiv pentru stabilirea echipei calificate în play-off, partidă cedată greu de româncele Sorana Cârstea / Monica Niculescu în faţa cuplului Ana Ivanovici / Jelena Jankovici, a fost semnalat de cotidianul elveţian Blick, într-un articol intitulat "Tenis brutal - Ilie Năstase pălmuieşte un arbitru de linie". Autorul articolului susţine că preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, l-ar fi agresat pe arbitru, fapt dezminţit de oficialul român.

"Ilie Năstase nu s-a putut resemna când jocul perechii române, care începuse foarte bine, a alunecat pe o pantă descendentă. După o decizie controversată, Năstase a năvălit pe teren şi l-a pălmuit pe unul dintre arbitrii de linie, considerat vinovat. În cele din urmă, românul a fost scos de pe teren de trei oameni de ordine. Se pare însă că nimeni nu a îndrăznit să-l pună la punct pe starul certăreţ, pentru că numai câteva minute mai târziu, Năstase a apărut din nou în tribună, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat", a relatat Blick incidentul.

Oficialul român a recunoscut altercaţia cu arbitrul, dar susţine că nu l-a atins pe acesta. "Au fost nişte probleme la meciul de dublu. Fetele noastre au contestat un serviciu, iar atunci eu m-am dus la arbitru şi i-am spus să nu le fure, că sunt nişte copile şi le afectează. Ei au chemat bodyguarzii să mă scoată de pe teren. Nu l-am atins pe arbitru, că dacă o făceam, l-aş fi bătut, aşa că mai bine că m-au luat de acolo", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ilie Năstase.

Preşedintele FRT şi-a amintit că acelaşi cotidian Blick, catalogat de Năstase drept "ziar de scandal", a publicat, în 2004, înaintea meciului de Cupa Davis România - Elveţia, un articol denigrator la adresa Bucureştiului, un oraş prezentat în culori cenuşii, plin de câini vagabonzi, cerşetori şi oameni săraci, pentru care telefonul mobil este o raritate.

Echipa naţională de tenis feminin a României rămâne în al treilea eşalon al Fed Cup, după ce a ratat accederea în play-off-ul pentru barajul Grupei Mondiale în urma înfrângerii suferite vineri, cu scorul general de 2-1 din întâlnirea cu reprezentativa Serbiei.

În primul meci al întâlnirii din grupa D a preliminariilor zonei euro-africane a Fed Cup, Monica Niculescu a fost învinsă, cu scorul de 5-7, 6-4, 7-5, de Ana Ivanovici, ocupanta locului 2 în clasamentul WTA. Scorul general a devenit 1-1 după ce Sorana Cârstea a provocat surpriza şi a învins-o, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, pe ocupanta locului 4 în ierarhia WTA, Jelena Jankovici. În meciul decisiv de dublu perechea Cârstea/Niculescu a cedat greu în faţa cuplului Ivanovici/Jankovici, scor 6-2, 6-7 (3/7), 6-7 (2-7).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.