Tenis

Înfrângere nemeritată? Ce spune specialistul Mats Wilander: "Ostapenko i-a luat titlul din mâini, Halep trebuia să câștige"

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 10 iunie 2017

Mats Wilander, fostul mare jucător de tenis suedez, a vorbit despre finala de la Roland Garros dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko, partidă câștigată de jucătoarea letonă în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4. 

"Simona a avut șanse mari să se desprindă decisiv, însă nu a reușit acest lucru.  Nu știu dacă s-a relaxat, e greu de spus. Probabil s-a gândit că a fost atât de aproape de victorie și a devenit din ce în ce mai tensionată. Ostapenko i-a luat tilul din mâini lui Halep. 

Halep a încercat să o plimbe pe teren pe Ostapenko, dar letona este extrem de puternică. Probabil Simona a sperat că Ostapenko va pierde singură acest trofeu. 

Nu-ți permiți să joci defensiv în fața unei jucătoare precum Ostapenko, trebuie să joci complet alfel. Simona a spus în discursul ei că va munci în continuare. E mai bună acum, se vede acest lucru nu mai are acele reacții negative, dar cred că trebuia să câștige aici", a declarat Wilander în cadrul emisiunii Game, Schett and Mats Extra. 

Specialistul suedez a analizat și parcursul incredibil avut de Ostapenko, jucătoare care la 20 de ani abia împliniți  a reușit să câștige primul titlu din carieră. 

"Nu a crezut nimeni în ea, poate doar cei din Letonia. Știm cât de talentată este și cât de puternică este. Nu a avut un tablou ușor, a avut adversare grele, este o victorie incredibilă pentru o jucătoare de 20 de ani. 

Are un stil nebunesc de joc, nu se temă să intre în teren și să lovească returul deasupra capului. Lovește foarte devreme mingea, iar acest lucru face diferența în tenisul ei. 

Jelena trebuie să învețe cum să fie mai atentă în anumite momente, să-și îmbunătățească serivicul, e extrem de important acest lucru", a mai spus Mats Wilander.

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.