Nationala

Răzvan Luțac, acid la adresa lui Daum: "E șoferul de taxi care ne ia la suprapreț în noaptea de revelion"

Articol de Răzvan Luţac  —  Sunday, 11 June 2017

Selecționata României a sperat că o victorie a Simonei Halep va fi mantaua de Harry Potter pentru partida de aseară. Că vor păși tiptil, invizibili, ascunși de ecourile de la Paris.

Însă înfrângerea Simonei i-a dezbrăcat. I-a lăsat vulnerabili în fața frustrării cumulate de loviturile Jelenei Ostapenko și a meciului decisiv jucat cu 5 fundași, 2 închizători și un Andone rătăcit.

Greu de zis rătăcit în față, pentru că ofensiva României era fie pe bancă, Stanciu ori Rotariu, fie la București, accidentatul Alibec.

Acum, să fim serioși, așteptările erau minime. Poate egale cu acelea de a găsi un taxi, de Revelion, la 4 dimineața, la comandă, imediat după ce începe o ploaie torențială. Sau chiar mai mici.

Șoferul de taxi, Christoph Daum, nu s-a complicat cu "maimuța". A întrebat, înainte de startul campaniei, unde vrem.

"Moscova".

Departe, preorășenesc. A cerut triplul, cvadruplul sumei. După care, fără să ne ducă la destinație, precum într-o celebră filmare de pe internet, a cerut, în loc de lei, Euro.

"Poate vă duc la Euro 2020, nu la Mondial!".

Sincer, i-ați văzut pe români pe "Naționalul" polonez? De câte ori ați auzit, în comentariu, numele lui Chipciu? Numele lui Grozav? Pintilii?

Știind că vine inundația cea mare, Daum n-a făcut o arcă, ci a ridicat un gard din nuiele.

Apropo de calamități.

În 2010, pe atunci la Lech Poznan, Lewandowski putea să semneze cu Blackburn Rovers, echipă mică în ultimii ani prin Anglia, departe de gloria atinsă cu Shearer. Însă transferul s-a pierdut în cenușă vulcanică. Norul rezultat din erupția unui vulcan din Islanda i-a anulat zborul, iar Lewa a ajuns, până la urmă, în Germania, star la Borussia și Bayern.

Prin Ucraina sau Belarus, în drumul spre Rusia, nu există vulcani, așa că s-a oferit el să erupă. Puțin mai repede și mai la stânga.

Iar taximetristul neamț nu circulă în condiții de vizibilitate redusă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.