Tenis

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS » Antrenoarea Jelenei Ostapenko a vorbit despre momentul care a decis finala, ce i-a spus elevei sale despre Halep și care e diferența uriașă față de alte jucătoare

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Iulian Pavel  —  duminică, 11 iunie 2017

Jelena Ostanepnko, 20 de ani, a dat toate calculele peste cap și a câștigat finala de la Roland Garros, învingând-o pe Simona Halep după un meci dramatic, scor 4-6, 6-4, 6-3.

Letona este antrenată de Anabel Medina Garrigues, fostă jucătoare de tenis, iar spanioloaica a vorbit pentru L'Equipe despre eleva sa și despre triumful de la Roland Garros.

- Ce s-a întâmplat la 6-4, 3-0 pentru Halep, în setul doi?
- Jelena părea obosită. Făcea gesturi care denotau tristețe. A existat un moment când a fost foarte nervoasă și nu reușea să se relaxeze. La 3-0 și-a zis: «Ajunge! Voi încerca să îmi fac jocul și să vedem ce iese» Din acel moment, s-a relaxat, a câștigat setul, iar în decisiv nu a mai fost aceeași poveste. Și-a zis atunci: «Trebuie să mă grăbesc». E un meci care seamănă mult cu altele din cele două săptâmâni. A pierdut primul set, și-a revenit în al doilea, iar în al treilea s-a dezlănțuit.

- Ce i-ați spus înaintea finalei?
- I-am zis că trebuie să se concentreze și să profite că toata presiunea e pe umerii lui Halep, care avea în joc numărul 1 mondial.

- Cum e să lucrezi cu Jelena?
- E o jucătoare conștientă de erorile ei. Există jucători care se întorc către tine și te întreabă: «Ce nu fac bine?» Ea, când face o greșeală, se întoarce și îți zice: « Acolo, am întârziat lovitura». E capabilă să își dea seama de ce a greșit și să corecteze. Deci, are o capacitate de reacție puternică în meci.

- De ce sunteți cel mai mândră?
- Dacă lasăm la o parte cele două momente, la 1-0 și 3-0 în setul doi, în niciun moment, de-a lungul turneului, Jelena nu a plecat capul și nu a renunțat. Asta am vrut să vadă toată lumea.

- Partea grea acum vine...
- Da, pentru că va fi o situație nouă pentru ea. Ieri, eram la magazin, ea a făcut niște cumpărături și nimeni nu a recunoscut-o. Asta nu o să se mai întâmple. Trebuie să ne adaptăm situației. Acum e o câștigătoare de Grand Slam, nu va mai fi doar surpriza turneului care a pierdut în finală contra favoritei.

Citește și: După două săptămâni de tenis intens și o primăvară frumoasă pe zgură, Halep a câștigat câteva lucruri importante » Adieu, Paris! Ce rămâne?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.