Nationala

EXCLUSIV Variantă-șoc de interimat, în cazul în care Burleanu reușește să scape de Daum!

foto: Raed Krishan

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday, 12 June 2017

Federația are o soluție internă pentru situația în care va reuși să scape de Daum înaintea finalului preliminariilor: director tehnic, Mihai Stoichiță are 63 de ani și n-a mai antrenat din 2015!

Campania pentru Mondialul din Rusia e deja compromisă, nici unui viitor selecționer nu i s-ar putea pretinde calificarea sau măcar barajul. Dacă va reuși să rupă contractul cu Daum înainte să dispute și următoarele patru etape, Federația are pregătită o soluție din interior pentru ultima parte a preliminariilor: Mihai Stoichiță.

Nea Mihai e director tehnic acum, responsabil cu loturile de juniori. A fost angajat de curând în acel post, în februarie anul acesta, și recrutarea lui pentru un job mai degrabă administrativ decât tehnic, în ciuda denumirii, a surprins, întrucât Stoichiță ocupase doar postul de antrenor de la începutul anilor '90 până în 2015, când a plecat de la Petrolul.


El e interimarul pe care-l pregătește Federația pentru sfârșitul preliminariilor, susțin surse de la Casa Fotbalului, în cazul în care va fi nevoie de un interimat, bineînțeles, pentru că acordul cu Daum e valabil până la finalul campaniei. Ar fi nevoie ca germanul să renunțe de bunăvoie sau să accepte o negociere în urma căreia să primească despăgubiri, mai mici decât suma pe care el și asistenții lui trebuie s-o primească potrivit documentelor pe care le-au semnat cu Federația.


Stoichiță are o experiență uriașă, dar nu a mai obținut de multă vreme performanțe importante. După un start promițător în meserie, la Steaua, și-a construit o carieră de globe-trotter: Panama, Tiraspol, Kuweit, Armenia, Ankara, Limassol sunt câteva locuri în care a mers să antreneze.


A mai bifat mandate la Steaua în 2009 și în 2012, când a fost contestat de suporterii roș-albaștri, care-i reproșau obediența cu care executa ordinele lui Becali. Scena cea mai caraghioasă a avut loc la o partidă din Giulești, când Stoichiță discuta la telefon chiar de pe bancă, în timpul meciului. S-a bănuit că-i răspundea direct lui Gigi, ca să primească indicații de la patron.

50%dintre cei 10.000 de cititori care au votat la un sondaj pe gsp.ro l-au indicat pe Mircea Lucescu potrivit pentru a fi noul selecţioner, următorii în preferinţe fiind Olăroiu 16%, Hagi 11%, Contra 9% şi Piţurcă 5%

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.