Nationala

Suntem la nivelul Andorrei! 7 borne dezastruoase bifate după eșecul din Polonia + 7 argumente în favoarea plecării lui Daum

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Răzvan Luţac, Liviu Manolache  —  luni, 12 iunie 2017

99% necalificați, tricolorii au bifat și o serie de recorduri negative în Polonia - România 1-3. 

1) Cel mai slab parcurs din istoria preliminariilor. Nu s-a întâmplat niciodată să avem doar o victorie, 3 egaluri și 3 înfrângeri după 7 partide, incluzând amicalul cu Rusia. Singurul succes e cu Armenia, 5-0, echipă care se află la egalitate de puncte cu noi :)

2) 468 de minute fără gol marcat. Record de ineficacitate! Precedentul, 429, fusese barat de Ovidiu Hoban la 1-1 cu Finlanda, în precedentele calificări.

3) Doar două goluri din acțiune, cel înscris de Stancu sâmbătă seară și punctul lui Popa cu Muntenegru! O performanță cu care se mai laudă Insulele Feroe și Andorra :D

Citește și:

7 motive să plece » Gazeta prezintă principalele argumente în favoarea demisiei lui Daum

4) Cu patru goluri mai puțin decât Lewandowski! Golgeterul Poloniei a marcat de 11 ori în preliminarii, toți "tricolorii" de doar 7 ori.

5) Lewa ne-a dat 5 goluri în două meciuri. Doar cu Gibraltar a dat mai multe, 6. Din naționala României, un singur jucător are mai mult de 5 reușite la națională. All-time! Stancu, 13.

6) Singurul loc 4 mai slab decât noi este ocupat de naționala Insulelor Feroe, 5 puncte. Nordicii sunt însă într-o grupă cu Elveția, Portugalia și Ungaria, trei echipe calificate în fazele eliminatorii ale Euro, a doua chiar câștigătoarea turneului final.

7) În final, o cifră legată de cât era de singur Andone în avanposturi. În cele 14 meciuri în care a jucat el la națională, România a bătut doar Georgia, 5-1, într-un amical. N-avem victorie în "oficiale"! 

După meciul de la Varșovia, România păstrează șanse infime de a se califica la Campionatul Mondial din Rusia (detalii AICI).

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1.  Polonia 16p
2. Muntenegru 10
3. Danemarca 10
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciurile următoare: 

1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.