Baschet

VIDEO+FOTO Supervillains campioni! Cu un Kevin Durant monstruos, Golden State Warriors îi fură pentru a doua oară în ultimii 3 ani titlul NBA lui King James

Articol de Florin Dincă  —  marţi, 13 iunie 2017

Golden State Warriors e din nou campioană în NBA, după o revanșă mult așteptată în fața celor de la Cleveland Cavaliers. ”Războinicii” s-au impus pe teren propriu în meciul 5 al finalei, 129-120, impunându-se la general cu 4-1.

Era 3-1 pentru Golden State, așa cum se întâmplase și anul trecut. Până în 2016, nimeni nu revenise de la acest scor în finala NBA. A făcut-o Cleveland, condusă de un monstruos LeBron James. Anul acesta pragul s-a mărit la 3-0 și, oricât a încercat în această dimineață, ”Regele” n-a putut duce istoria la nivelul următor.

Extraterestrul KD

Ce s-a schimbat față de 2016? De ce Golden State n-a mai clacat? Răspunsul e simplu și e motivul discuțiilor care au înconjurat acest sezon în NBA: Kevin Durant. Starul lui Oklahoma City Thunder care a ales să se alăture celei mai bune echipe din ligă. Să formeze o echipă de supervillains, eroi negativi, așa cum i-au etichetat americanii.

Spuneam de James că a fost monstruos anul trecut, dar ce a făcut KD în această finală e inuman. Durant le-a răspuns magistral celor care l-au criticat pentru că a ales să se transfere la o echipă cu 3 superstaruri, una care domina deja liga. Fără el însă, Golden State avea șanse mari să repete greșelile din sezonul trecut.

Primul jucător de la Shaquille O'Neal care înscrie cel puțin 30 de puncte în cinci meciuri la rând în finala NBA. Iar în această dimineață a părut imbatabil. A ratat numai 4 aruncări din 18 și a încheiat cu 39 de puncte. A apărut în jocul lui Golden State exact când echipa avea nevoie de el. Când Cleveland se apropia periculos, KD era acolo să le trântească ușa în nas. Motiv pentru care a și fost desemnat MVP-ul finalei.

Ce revenire!

Cleveland a început determinată meciul. S-a dus și la 8 puncte avans, însă fără să reușească să își țină adversarii la o distanță sigură. Iar Warriors s-a dezlănțuit în sfertul doi. De la 43-39 pentru Cavs s-a făcut 61-45 pentru Warriors. Da, 22-2 într-un interval de câteva minute. Absolut șocant! Sau normal. Până la urmă n-ar trebui să ne mai mire astfel de lucruri când Warriors începe meciul cu Durant, Curry, Thompson și Green.

Cavs a continuat să spere. Love a fost însă mână moartă, Kyrie a acuzat ceva dureri la genunchi și la spate, iar James a comis câteva greșeli minore, dar care adunate au costat-o pe Cleveland câteva puncte bune. JR Smith apărea de nicăieri în momentul în care Cleveland avea nevoie să reintre în joc și le mai trântea câte o triplă în nas fanilor din Oakland. Una venită chiar înainte de pauză și care i-a apropiat pe oaspeți la 11 lungimi.

KD mereu acolo

Repriza secundă a fost o adevărată cursă de urmărire pentru Cavaliers. De fiecare dată când reduceau din handicap, Durant apărea și îndesa mingea în coș. Au încheiat sfertul 3 la 5 puncte în spate, iar speranțele unei reveniri creșteau.

Three point game în primele secunde ale ultimului sfert! Și atât. Până acolo a putut ajunge cel mai aproape Cleveland. LeBron a încercat să își tragă colegii după el, însă i-a lipsit ceva. Sigur, a adunat puncte, însă în niciun moment nu a părut că poate să întoarcă soarta finalei. Ultimele minute au fost o simplă formalitate pentru Warriors, care și-au revendicat trofeul pierdut anul trecut.

5 finale pierduteare LeBron James în carieră, reușind să câștige de numai 3 ori titlul NBA

Meciul 3 - cheia finalei

Trebuie să recunoaștem însă că titlul nu s-a pierdut în meciul de azi. Cleveland nu avea voie să piardă pe teren propriu în fața rivalei întărite cu unul dintre cei mai buni jucători din ligă. Și a pierdut într-un mod stupid. Deși conducea meciul trei cu 113-107, Cleveland (a se citi LeBron) a scăpat meciul din mână. De fapt, a dat cu el de pământ, 113-118! La 2-2, astăzi presiunea ar fi fost pe Golden State și poate că mâna lui Durant ar fi tremurat ceva mai mult.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.