Detaliile cantonamentului de la Maribor: agentul care a dus echipa în Slovenia a organizat în trecut meciuri suspecte cu arbitri români deghizați ca străini.
Dinamo a plecat în cantonament în Slovenia, la Maribor. Deşi Cosmin Contra a inovat şi a adus metode de lucru moderne, cum ar fi vestele GPS, pozele trimise de corespondenţii Gazetei arată altă realitate. TRX-uri atârnate de copaci, terenuri uscate şi denivelate şi recuperare la înghesuială, în "ghivece" (vezi galeria foto).
Care este preţul plătit de Ionuţ Negoiţă pentru crengile care rezistă presiunii bicepşilor de la Dinamo? Conform surselor Gazetei, "câinii roşii" plătesc în jur de 85.000 de euro pentru stagiul din Slovenia. Mai exact, 110 euro pe noapte pentru fiecare om din lot sau staff.
"La banii ăștia ar trebui să stea pe OZN!"
Cantonamentul ar fi organizat de secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu, împreună cu cipriotul Antonis Antoniou, un personaj controversat cu legături vechi în fotbalul românesc.
Bălănescu a refuzat discuţia cu Gazeta, motivând printr-un SMS că-i în concediu, iar Antoniou nu a putut fi contactat.
Ca o paralelă, FCSB plăteşte pentru cantonamentul actual din Slovacia 140 de euro de om pe noapte. Diferenţa este că elevii lui Nicolae Dică chiar se pregătesc la cel mai înalt nivel, în condiții de 5 stele!
Dacă vrei să te cazezi ca simplu turist o noapte la hotelul în care sunt cazaţi "câinii", Habakuk, preţul este de 105 euro. Mai puţin cu 5 euro decât plăteşte Dinamo, în condițiile în care roș-albii au cumpărat en gros, deci ar fi beneficiat de un discount în mod normal.
Contactat de GSP, un preşedinte de club din Liga 1 a detaliat ce înseamnă costurile unui cantonament: "Dacă îmi propuneţi un preț de 110 euro pe noapte, am pretenţia ca jucătorii să se antreneze pe OZN-uri! La banii ăştia trebuie să fie condiţii incredibile, ca la Barcelona sau la Real Madrid!".
A dat "țeapă" de 200.000 E în Turcia
Cipriotul Antonis Antoniou (foto dreapta, alături de D. Petrescu) e prezent de mulţi ani în România. E un apropiat al fraţilor Becali şi prieten bun cu Dan Petrescu şi MM Stoica. De-a lungul timpului a organizat cantonamente pentru multe cluburi româneşti, cele mai importante fiind Dinamo, CFR, Astra și Rapid.
Conform surselor GSP, Antoniou are interdicţie în Antalya pentru o "ţeapă" de 200.000 de euro dată celei mai mari agenţii turcești de turism sportiv, Enda. E organizatorul meciurilor suspecte jucate de CFR şi Astra în această iarnă în Cipru, la care au fost aduşi arbitri români din Târgovişte, care au folosit cetățenii false. Cazul e acum investigat de Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa. Până să aibă problemele din Antalya, Antoniou a colaborat şi cu Comisia Centrală a Arbitrilor, organizând cantonamentele pentru arbitri români, în perioada în care preşedintele FRF era Mircea Sandu. Potrivit unor surse, o nepoată lui Sandu ar fi lucrat la firma lui Antoniou.
"Bă, ați jucat la pariuri?!"
Scandalul partidelor suspecte a izbucnit în iarna trecută. O investigație a Gazetei a arătat că arbitri români mergeau să conducă amicale în perioada de pregătire, fără știrea CCA, și anunțau la fața locului că ar fi turci, ruși, letoni sau bulgari. Astra și CFR au fost formațiile implicate în meciuri suspecte disputate în Cipru. Antonis, cipriotul care organizează cantonamentul lui Dinamo, a susținut atunci că nu el a ales arbitrii pentru amicale.
La unul dintre jocurile Astrei s-a dictat foarte ușor un penalty, după o serie de alte decizii ciudate ale brigăzii. Săpunaru a șocat: a executat lovitura de pedeapsă cu o pasă la portar! Șumudică a fost înregistrat țipând la arbitri: "Băi, ați jucat la pariuri?!". "Nu se poate controla foarte strict. Arbitrilor români li s-a interzis să meargă la astfel de jocuri", a comentat Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA. Ca să completeze schimbarea identității special pentru amicale, românii își lăsau mustață sau se tundeau la zero.
35 de oameniai lui Dinamo, jucători şi staff, sunt cantonaţi în Slovenia
{{text}}