Campionate

FOTO + VIDEO Gafă la Cupa Confederațiilor » VAR a comis-o: doar ”galben” în locul unui ”roșu” imens

FOTO: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 22 iunie 2017

Neo-zeelandezul Michael Boxall trebuia eliminat după un atac criminal asupra lui Hector Herrera, în meciul Mexic - Noua Zeelandă, 2-1.  Însă arbitrul Gassama, în ciuda asistenței-video, a dovedit o clemență inexplicabilă.

Arbitrajul video, VAR, cum i se spune pe scurt, va aduce cu siguranță mai multă dreptate în fotbal. Dar până va fi pus la punct, vor fi și scăpări. Unele chiar grosolane, cum s-a întâmplat în finalul partidei Mexic - Noua Zeelandă.

Tras de tricou, din spate, de mexicanul Diego Reyes, Michael Boxall s-a răzbunat apoi pe Hector Herrrera. Cu o intrare urâtă, din spate, cu crampoanele, pe gambă.

Vezi AICI video cu intrarea lui Boxall

Atacul brutal al neo-zeelandezului a declanșat o încăierare generală pe teren, cu pumni și picioare, și ar fi meritat amendat cu un cartonaș roșu. Direct.

Arbitrul gambian Bakary Gassama a revăzut întreg incidentul pe un monitor aflat la marginea terenului. Dar imaginile nu l-au convins. Nici pe el, nici pe asistenții-video. Iar când toată lumea credea că-l va elimina pe Boxall, el a scos un "galben" pe care l-a arătat, pe rând, doar celor trei jucători implicați în faza care a declanșat bătaia: Reyes, Boxall și Herrera! 

Vezi aici video cu rezumatul meciului

Osorio va fi judecat de FIFA!

Încă un incident l-a avut în prim-plan pe selecționerul Mexicului. În minutul 32, Salcedo s-a accidentat la mână, însă neo-zeelandezii n-au trimis mingea în aut.

Au continuat să joace și erau cât pe ce să marcheze, atitudine care l-a scos din minți pe Juan Carlos Osorio, căruia la un moment dat i-a scăpat un "You Motherfucker!". Nu e clar dacă antrenorul l-a înjurat pe asistent sau pe omologul neo-zeelandez Anthony Hudson, dar FIFA a deschis o anchetă. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.