Liga 1

MEGA-PROFIT! Surplus GIGANTIC pentru FCSB! Cum arată afacerile lui Becali în ultimele 5 sezoane și ce strategie are în continuare

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 23 June 2017

În ultimii 5 ani, Gigi Becali a cumpărat la grămadă jucători, pe sume colosale, însă când trage linie privind "top 10 profit şi top 10 pierderi", rămâne cu un surplus de 25 de milioane, provenite exclusiv din diferenţa cumpărături vs vânzări.

FCSB rulează câte 50-60 de fotbalişti pe an. Becali aruncă cu sume de bani imense aproape în fiecare mercato, iar strategia sa "heirup" a fost mai mereu criticată de oameni din fotbalul românesc, de specialişti, dar şi de mass-media! Inclusiv pentru faptul că alege, transferă şi stabileşte preţul unui fotbalist fără să se consulte cu nimeni altcineva din club.

E bine sau e rău că procedează astfel, cumva atipic faţă de modul în care sunt conduse marile cluburi europene, unde, în general, un bord de conducere e cel care decide utilitatea unei achiziţii, unei vânzări sau a preţurilor?

O analiză pe ultimii 5 ani demonstrează că politica adoptată de Becali e cea câştigătoare. Măcar din perspectivă financiară.

Cele mai mari 10 profituri realizate din transferuri de fotbalişti indică un excedent realmente formidabil pentru nivelul fotbalului românesc. Peste 33 de milioane de euro, chiar şi în condiţiile în care sumele de achiziţie au fost mari şi foarte mari.

De departe, fotbalistul care a produs cel mai mare profit e Nicuşor Stanciu, cumpărat cu doar 700.000 de euro de la Vaslui, în vara lui 2013, și vândut după numai 3 ani pe aproape 10 milioane de euro!!!

Totul în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de astăzi sau downloadând Gazeta Digitală!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.