Stranieri

Niculescu a debutat în forţă

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Abia sosit, Claudiu Niculescu a şi debutat la Duisburg cu o pasă de gol. Au marcat, în schimb, Filipescu şi Tararache

Claudiu Niculescu a fost tare grăbit. Miercuri a semnat contractul pe 18 luni cu Duisburg, iar ieri a şi debutat în Bundesliga. Fostul atacant dinamovist nu s-a descurcat deloc rău contra Borussiei Dortmund (3-3). Titular lîngă slovenul Lavrici, fiind preferat nigerianului Ishiaku, el s-a remarcat în special în minutul 32. Atunci, la un contraatac, i-a pasat lui Willi, al cărui şut plasat de la marginea careului mare a dus scorul la 2-0. După ce a fost tăvălit de Worns (42), Claudiu a avut o bună şansă de gol (44), dar mingea trimisă de la 16 metri a fost blocată cu emoţii de portarul Ziegler. Ulterior, a luat un "galben" înainte de a fi înlocuit în minutul 76 cu Molders.


Dacă nu a înscris Niculescu, au făcut-o în schimb colegii săi Iulian Filipescu şi Mihai Tararache. Primul a deschis scorul în minutul 18, cînd a reluat cu stîngul din 9 metri în urma unui corner executat de bosniacul Grlici. Seria golurilor gazdelor a închis-o Tararache (59), din penaltyul obţinut de Grlici: "Şut mult prea bine aşezat pentru a putea fi oprit de Ziegler", l-a caracterizat bisăptămînalul "Kicker".


Reuşitele românilor nu au ajutat-o însă suficient pe Duisburg. Deşi a condus cu 2-0 şi 3-1, "lanterna roşie" din Bundesliga s-a văzut egalată în prelungiri. Unica satisfacţie: nu a pierdut nici unul din ultimele 6 meciuri cu Dortmund.

76 de minute a evoluat Claudiu Niculescu la prima sa apariţie în tricoul lui Duisburg
2 e numărul golurilor marcate de Tararache în actuala Bundesliga: Filipescu are unul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.