Rugby

FOTO Samba de România! "Stejarii" au predat o lecție de rugby Braziliei

+11 Foto
Foto: Raed Krishan

Articol de Roxana Fleşeru  —  Saturday, 24 June 2017

”Stejarii” au făcut scor pe teren propriu cu Brazilia în ultimul joc-test al lunii iunie, 56-5.

Naționala de rugby a României s-a întors în fața propriilor suporteri într-o zi extrem de călduroasă de iunie. Spectatorii n-au umplut stadionul "Arcul de Triumf", speriați poate de soarele arzător.

Cei prezenți însă au avut ce vedea și ce aplauda. Diferența de valoare dintre cele două echipe s-a văzut imediat, iar eseurile au curs pe ritm de samba, spre frustrarea brazilienilor.

Primul a venit în minutul cinci din mâinile lui Andrei Gorcioaia, iar transformarea din piciorul lui Luke Samoa, impecabil pe parcursul întregii partide, el având procentaj de sută la sută la transformări, șapte din șapte.

Flankerul României a recidivat câteva minute mai târziu, iar până la finalul celor patruzeci de minute, pe tabelă și-au mai trecut numele Andrei Rădoi, de două ori, și Mihai Macovei, ducând scorul la 35-0.

În partea a doua, ritmul României a mai scăzut, nervii au fost mai mulți, iar Brazilia a reușit să înscrie un eseu grație lui Andre Arruda. Dar avea să fie singura lor reușită. Gorcioaia și Rădoi au mai reușit câte un eseu. Spre final, după o cursă individuală, Valentin Popârlan și Florin Vlaicu au stabilit scorul final, 56-5.

Cu acest meci, "stejarii" au încheiat o perioadă plină, ei având în luna iunie trei meciuri-test. Rugbyștii români au mers la începutul lunii la Kumamoto, unde au fost învinși de Japonia cu 33-21, apoi în Canada, la Edmonton, unde au câștigat cu 25-9.

"A fost greu, am zburat mult, am avut multe nopți foarte grele din cauza schimbării fusului orar. Ne bucurăm că am încheiat cu o victorie, mai ales în fața unui adversar nou", a concluzionat Andrei Gorcioaia la TV DolceSport. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.