Liga 1

Ei sunt pariurile Ligii 1: 12 supertalente care ar putea deveni certitudini în stagiunea viitoare

Doru Dumitrescu (VIitorul)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 25 iunie 2017

Impresia generală în rândul iubitorilor de fotbal din România pare să fie aceea că "nu vine nimic din urmă" și că nivelul actual o să scadă și mai mult odată cu trecerea anilor. În acest context, Gazeta vă prezintă 12 jucători cu o vârstă foarte fragedă, dar care au potențial să ajungă fotbaliști foarte buni.

Iubitorii de Football Manager îi numesc "wonderkids". Ce au atât de special acești "puști-minune"? Au calități ieșite din comun pentru vârsta lor, iar într-un mediu propice, ei pot deveni jucători de un nivel foarte bun. Unii dintre aceștia au reușit să impresioneze în sezonul trecut, iar despre alții există recomandări excelente.

Iată cum sunt prezentați 3 dintre aceștia în Gazeta de duminică: 

Yasin Hamed (17 ani, CFR Cluj, cotă 50.000 E)
Deși numele său nu are rezonanță românească, Hamed s-a născut în țara noastră și evoluează pentru reprezentativele de juniori ale României. Este mijlocaș ofensiv și poate juca în orice poziție de atac, însă preferă banda dreaptă. A evoluat până în iarnă la ASA Tg. Mureș apoi la Pandurii, iar din această vară a fost transferat de CFR. Are o viteză bună, este bătăios, are o capacitate bună de pătrundere și poate scoate oameni din joc. Are, de asemenea, o disponibilitate la efort ieșită din comun.

Jovan Markovici (16 ani, CSU Craiova, cotă 50.000 E)
Jovan s-a născut la Belgrad, dar are naționalitate română. E un jucător care le dă oltenilor multe motive să fie entuziasmați. Vârful ar fi debutat mai devreme la echipa mare dacă regulamentul nu interzicea jucătorilor sub 16 ani să joace în prima divizie. În partidele de pregătire din iarnă a evoluat senzațional și a și punctat de câteva ori. Cu toate acestea, Jovan s-a accidentat de două ori din iarnă până acum, lăsând să se înțeleagă că ar trebui să mai acumuleze din punct de vedere fizic înainte de a deveni titular în formația lui Mulțescu. Markovici lovește bine mingea cu capul, este un jucător solid și se remarcă prin execuții surprinzătoare. Aduce ca stil cu Raul Rusescu.

Doru Dumitrescu (19 ani, Viitorul, cotă 100.000 E)
E genul de jucător care la prima vedere nu îți ia ochii, însă are o constanță impresionantă în joc. Poziția sa de bază este de mijlocaș închizător, dar poate evolua cu ușurință și pe postul de fundaș stânga. Deși obiectivul său principal este să se apere, Doru are o tehnică foarte bună pentru posturile pe care evoluează și printre calități se mai pot număra și pasele scurte și foarte precise.

Găsești analiza completă în Gazeta de duminică (ediția tipărită - la chioșc, ediția digitală - AICI)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.