Liga 1

Cum se va juca în Liga 1? Forurile de conducere iau în calcul o nouă schimbare a sistemului competiţional

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 26 June 2017

Marţi are loc Comitetul Executiv al FRF, care poate decide sistemul competiţional al sezonului următor, iar FRF şi LPF propun două variante distincte.

Federaţia a apelat la o firmă olandeză pentru a analiza soluţia cea mai potrivită pentru campionatul românesc, iar rezultatul a fost un sistem cu play-off şi play-out: 6 formaţii angrenate în turneul pentru titlu şi 8 în cel pentru evitarea retrogradării.

Echipele din play-out ar urma să fie împărţite însă în două grupe, iar câştigătoarele celor două grupe ar urma să dispute un baraj. Un al doilea baraj ar urma să aibă loc între învingătoarea celui din play-out şi ultima clasată din play-off, pentru un loc în Europa League.

Pe de altă parte, Liga propune o repartizare invers faţă de cea care are loc acum: 8 echipe în play-off şi 6 în play-out.

Citeşte în ediţia tipărită şi în Gazeta digitală cum privesc echipele din Liga 1 posibilitatea schimbării, dar şi detalii despre intenţia lui Răzvan Burleanu de a modifica numărul echipelor din Liga 1!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.