Campionate

Germania, victorie anunțată contra Mexicului » De ce nu puteau pierde nemții pe 29 iunie + Incident rasist în direct la TV: "Nu face pe maimuțoiul!"

Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 30 iunie 2017

Joi, pe 29 iunie, Germania a învins Mexic cu 4-1 și s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor. La această dată, indiferent de an și de competiție, nemții au câștigat mereu în fața mexicanilor.

Germaniei i-a fost de ajuns chiar și echipa B pentru a atinge finala Cupei Confederațiilor. Printr-o victorie parafată joi seară de-o manieră impunătoare: 4-1 cu Mexicul lui Chicharito Hernandez.

Un succes surprinzător de lejer, deschis de "dubla" lui Goretzka (6, 8), care are și o altă explicație decât diferența de valoare existentă pe teren: data de 29 iunie!

Pe 29 iunie, indiferent de an și de competiție, nemții au câștigat mereu în fața alb-verzilor. Înaintea partidei din Rusia existau două precedente:

- un 2-1 în "optimile" Mondialului din 1998
- un 4-3 în finala mică a Cupei Confederațiilor 2005

"Nu fACE pe maimuțoiul!"

La un moment dat în cursul reprizei secunde, lovit ușor de Chicharito Hernandez în piept, fundașul german de culoare Antonio Rudiger s-a lăsat să cadă, tăvălundu-se apoi pe jos.

Mexicanul l-a acuzat de simulare, iar comentatorul postului ARD, Tom Bartels, a încercat să traducă: "Chicharito pare să-i fi spus «nu face pe maimuțoiul!»". Imediat a fost acuzat de rarism, fiind nevoit să-și ceară scuze în direct.

O finală pierdută

Un veritabil blestem pentru mexicani, care pare să fi jucat un rol și joi, la Soci, unde s-au predat prea ușor. Adevărul e că și Germania are o problemă cu această dată.

În 1986, pe 29 iunie, a pierdut o finală de Mondial jucată pe stadionul Azteca din Mexico City (2-3). Dar avea în față Argentina lui Diego Armando Maradona! 

Germania va întâlni în finală Chile, o fostă adversară din grupe, cu care nemții au înregistrat o remiză, scor 1-1. Finala mare va avea loc duminică, de la ora 21:00, în timp ce meciul pentru locul al treilea, dintre Portugalia și Mexic se va juca de la ora 15:00.

3 finaleare Joachim Low în palmares. E la al 6-lea turneu de anvegură din cariera de selecționer

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.