Liga 1

FRF încearcă să stingă conflictul cu Hagi, dar "Regele" refuză avantajele oferite: "Nu vreau să părem echipa Federației!"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 30 June 2017

Supercupa a ajuns la Botoșani abia după ce au picat variantele Ploiești și Ovidiu. Voluntari fusese de acord să joace în deplasare, pe arena campioanei, dar Hagi a refuzat ca să nu lase impresia că e avantajat de FRF.

Sezonul următor va porni pe 9 iulie, cu Supercupa dintre Viitorul și FC Voluntari. Numele sunt neașteptate, ambele au produs surprize când au câștigat cele mai importante trofee interne din sezonul trecut, și la fel de surprinzător e locul pe care l-a ales Federația pentru disputa dintre campioană și câștigătoarea Cupei: Botoșani.

La Ploiești a fost huiduit Burleanu

Arena din Moldova e mică și veche. Doar 7.700 de locuri și condiții de care patronul Iftime s-a plâns într-un interviu publicat recent în Gazetă:

"Trebuie să fii nebun să mergi la 9 seara pe stadion! Dacă plouă, te plouă, că arena nu e acoperită și e insalubră. Nu e mai simplu să vezi meciul acasă, pe un televizor mare și cu un rachiu în față?".

Cum a ajuns Supercupa pe stadionul de care se plânge până și chiriașul principal?

Federația a luat în calcul Ploieștiul, doar că pe "Ilie Oană" s-a disputat și finala Cupei, Astra-Voluntari. Pe arena din Prahova va fi, oricum, aglomerație în perioada următoare.

Pe lângă Petrolul, promovată în Liga a 3-a, acolo va mai disputa partidele de acasă noua divizionară A Juventus București. Și e posibil să ajungă și Sepsi Sfântu Gheorghe pe "Ilie Oană".

Plus meciurile europene ale Viitorului, în cazul în care UEFA nu va accepta stadionul din Dobrogea nici măcar pentru tururile preliminare. În plus, prahovenii l-au primit cu huiduieli pe Burleanu când acesta a premiat finalistele Cupei României U19, disputată, de asemenea, pe stadionul Petrolului.

S-au certat des

Afișul slab al Supercupei, fără vreun nume de tradiție, nu garanta o asistență importantă pe niciun teren neutru. Așa că Federația s-a gândit să nu se mai joace pe teren neutru.

Le-a propus conducătorilor de la Voluntari să se deplaseze la Ovidiu pentru primul joc al stagiunii. Ilfovenii fuseseră de acord.

Planul a picat când i s-a propus și lui Hagi. "Nu vreau să pară că ne avantajează Federația pe noi!" a fost răspunsul lui Gică. Viitorul ar fi beneficiat de un avantaj concret: în calitate de gazdă ar fi avut, teoretic, șanse mai mari să pună mâna pe trofeu.  Și s-ar mai fi "topit" imaginea conflictului dintre Hagi și FRF, o dispută care a cunoscut mai multe episoade. 

"S-au făcut și se fac stadioane noi în toată țara, doar în Moldova, nu! Făcusem un proiect interesant pentru o arenă, l-am prezentat în Consiliul Local. Când l-au văzut, consilierii au rămas mască. Și tot "mască" sunt și acum!" Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

E fanul lui Burleanu

Iftime, proprietarul echipei din Botoșani, e unul dintre cei mai mari susținători ai lui Răzvan Burleanu. Valeriu Iftime a explicat și de ce mizează pe tânărul președinte:

"Pentru că absența școlii, a studiilor, constituie unul dintre motivele pentru care merge prost fotbalul românesc. Iar Burleanu are școală".

Botoșani a fost, de curând, spărgătoarea unui protest pe care îl susțineau celelalte formații din Liga 1. Moldovenii au votat inițiativa FRF, ca ligile inferioare să primească o "bucățică" din banii pe care televiziunile îi achită pentru Liga 1. 

Le place fotbalul

Dincolo de influența lui Iftime și de apropierea dintre el și Burleanu, botoșănenii se califică la organizarea unei finale pentru că sunt printre spectatorii cei mai interesați de fotbal.

FC Botoșani are o medie de 3.000 de spectatori pe meci, dintre cele mai mari din campionat, în condițiile în care trupa pe care a antrenat-o Leo Grozavu a avut un sezon submediocru.

Aceasta a participat în play-out și n-a fost implicată în nicio luptă dramatică pe final, nu a riscat să retrogradeze, nici nu a fost aproape să câștige turneul. 

Și antrenor de la FRF!

Legătura Botoșani-FRF s-a mai întărit în vara asta cu un transfer. Costel Enache, fostul selecționer al juniorilor sub 19 ani, l-a înlocuit pe Leo Grozavu pe banca Botoșaniului.

Enache a jucat fotbal la Ceahlăul, ca mijlocaș, și apoi i-a și antrenat pe nemțeni, fără să fi bifat vreo realizare importantă ca tehnician. Grozavu a plecat la finalul contractului, supărat că nu există investiții care să urce echipa la nivelul următor, să nu mai fie nevoie să lupte an de an pentru salvare. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.