Tenis

WTA a analizat-o pe Halep » Puncte forte și puncte slabe înainte de Wimbledon: "Cât de bine a reușit să își învingă demonii?"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 02 July 2017

Turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, va debuta mâine, iar Simona Halep este una dintre favorite.

Românca, locul 2 WTA, este al doilea cap de serie al turneului de la Londra, după liderul Angelique Kerber. Site-ul WTA a analizat jocul româncei și au evidențiant punctele forte ale Simonei, dar și minusurile.

Puncte forte: "Halep se îndreaptă spre pe iarba londoneză după cea mai bună serie din viața ei, triumfând la Madrid și ajungând în finalele de la la Roma și Roland Garros. Ultima oară când a jucat finala la Roland Garros, a ajuns până în semifinale la Wimbledon.

Simona a supraviețuit în două meciuri de trei seturi înainte de a ceda în fața oboselii în meciul cu Wozniacki, al doilea meci al său din acea zi. Halep ar putea avea o nouă performanță remarcabilă dacă va reuși să treacă de adversarele din primele runde, Marketa Vondrousova, Carla Suarez Navarro sau Eugenie Bouchard", notează site-ul WTA.

Puncte slabe: "Cât de bine a reușit Halep să își învingă demonii de la Roland Garros? A fost la noua puncte de primul său titlu major, dar visul i-a fost spulberat de o Jelena Ostapenko aflată într-o formă excelentă.

Wimbledon o pune pe suprafața pe care se simte cel mai putin confortabilă, iar Vondrousova sau Bouchard ar putea adopta strategia letonei Ostapenko pentru a trece de defensiva Simonei. La Eastbourne a intrat pe teren dorind să le învingă pe Duan Ying-Ying și Tsvetana Pironkova, dar presiunea unui turneu de Grand Slam și adversarele inspirate îi pun altfel de probleme".

Listă favorite Wimbledon, potrivit WTA.

1. Karolina Pliskova
2. Simona Halep
3. Petra Kvitova
4. Jelena Ostapenko
5. Venus Williams

Simona Halep va debuta la Wimbledon împotriva Marinei Erakovici.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.