Tenis

Careu tricolor pe iarbă » Performanță istorică reușită de Halep, Cîrstea, Begu și Bogdan

FOTO: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  marţi, 04 iulie 2017

Sorana Cîrstea (27 de ani, 63 WTA) s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon, devenind astfel a patra jucătoare din România care  depășește primul meci la Londra.

După o oră și patruzeci și șase de minute, Cîrstea, care este la a noua participare la Wimbledon, s-a impus cu 7-6 (4), 7-5. Și o va înfrunta în meciul următor pe Bethanie Mattek-Sands de care a trecut în toate cele trei întâlniri precedente.

Ea se alătură în turul al doilea celorlalte jucătoare din România care au reușit să treacă, luni, de primul obstacol la Londra: Simona Halep, Irina Begu și Ana Bogdan.

După șapte ani

O prezență numeroasă, care nu se mai întâmplase la un turneu de Mare Șlem de la Roland Garros 2015, când din cele cinci tricolore prezente pe tabloul principal patru au avansat mai departe. La Wimbledon, nu au mai fost atât de multe românce din 2010. Atunci, cele care reușeau să treacă de primul tur erau Raluca Olaru, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru și Edina Gallovits, iar singura eliminată de la meciul de debut a fost chiar Sorana Cîrstea. În 2017, România a avut cinci reprezentante și doar Monica Niculescu nu a reușit să treacă de primul meci, ea fiind învinsă ieri de Magdalena Rybarikova cu 6-4, 6-1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.