Ciclism

VIDEO Trebuia Sagan dat afară din Turul Franței? Revoltă între rutierii de elită din pluton

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 05 July 2017

Peter Sagan, ciclistul de 27 de ani al celor de la Bora, a fost exclus din Turul Franței în urma unei presupuse lovituri aplicate lui Mark Cavandish (Dimension Data). Decizia comisarilor de cursă a împărțit universul ciclist în două tabere.

Andre Greipel (Lotto Soudal), unul dintre sprinterii de top din plutonul profesionist, a fost inițial cel mai mare contestatar al acțiunii lui Sagan. După vizionarea reluărilor, Greipel și-a schimbat radical opinia: "Ar fi trebuit văd imaginile înainte să mă pronunț. Îmi cer scuze față de Peter Sagan. Cred că decizia juraților a fost mult prea dură".

Managerul celor de la BMC Racing, Jim Ochowicz, are o părere diametral opusă: "Nu trebuie să uităm că vorbim despre cei mai buni sprinteri din lume. Știu în fiecare secundă cum se poziționează față de adversari. Am avut noroc că n-au fost mai mulți rutieri implicați în accident. Trebuie să sprinteze în linie dreaptă, e o regulă nescrisă. Mișcarea lui Sagan a fost una extremă."

Nici Tom Bonnen, cvadruplul câștigător de Parix-Roubaix, nu l-a menajat pe slovac: "Sagan este un tip de treabă, dar de data asta nu-i pot lua apărarea. A făcut o greșeală și trebuie să suporte consecințele. Decizia este una justă. Sancțiunea ar fi fost aceeași și în cazul meu, al lui Cavendish sau al oricărui alt rutier".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.