Cicliștii italieni au dominat prima rundă desfășurată pe străzile din centrul istoric al Sibiului. Azi e programată etapa cea mai lungă a turului.
Italianul Andrea Palini a câştigat Prologul ediţiei cu numărul şapte a Turului Ciclist al Sibiului, etapa desfăşurată miercuri seara, pe străzile din centrul istoric al Sibiului. Palici a parcurs cei 2,3 kilometri ai Prologului în 3 minute şi 8 secunde, având un timp cu două secunde mai bun decât compatriotul şi, totodată, colegul său de la Androni Sidermec Bottecchia, Luca Pacioni.
De altfel, Italia - ţara cel mai bine reprezentată la ediţia din acest an a Turului Ciclist al Sibiului - a avut patru rutieri în primii 10.
Pe locul al treilea s-a clasat un columbian, Carlos Alzate, de la UnitedHealthCare, una dintre cele două echipe americane aflate în premieră la TCS şi care are un palmares impresionant, 18 titluri naţionale şi două mondiale.
Suprafaţa de rulaj, de patru tipuri, asfalt, piatră cubică, piatră de râu şi pavaj, şi cele 15 viraje le-au pus serioase probleme celor 114 rutieri prezenţi la start, iar incidentele nu au întârziat să apară. Unul l-a avut în centrul atenţiei chiar pe Eduard Grosu, component al naţionalei României, care a căzut la antrenamente şi a ajuns la spital, fiind suspect de fractură la braţul stâng.
Din fericire, Grosu s-a ales doar cu o contuzie şi s-a putut prezenta la startul Prologului, însă a parcurs traseul în doar 3 minute şi 17 secunde, clasându-se pe locul 22. Românul era convins, după ce a trecut linia de sosire, că fără acea accidentare ar fi putut ataca cel puţin podiumul, dacă nu primul loc şi tricoul galben. Grosu a fost nevoit să se mulţumească în cele din urmă doar cu tricoul roşu, al celui mai bun român.
Astăzi, pe rutieri îi aşteaptă o primă zi extrem de dificilă.
Organizatorii au desenat cea mai lungă etapă de până acum din istoria TCS, de 211,8 kilometri. Aproximativ o jumătate dintre aceştia îi vor purta pe ciclişti pe un aşa-zis drum al vinului, în judeţul Alba. Traseul e Sibiu - Şura Mare - Ruşi - Şeica Mare - Blaj - Vingard - Şpring - Presaca - Miercurea Sibiului - Apoldu de Sus - Săcel - Orlat - Sibiu şi se va finaliza cu un sprint de aproape un kilometru pe un bulevard important al oraşului de pe Cibin.
Etapa include nu mai puţin de 7 căţărări, dintre care 6 de categorie C, rutierii urmând să-şi facă încălzirea pentru următoarele două zile, care se vor încheia la Bâlea Lac, respectiv Păltiniş.
{{text}}