Liga 1

Dedesubturile mutărilor Dinamo - CFR » Cine e mai câștigat după schimbul anului în fotbalul românesc

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 08 July 2017

Schimbul Nascimento - Nistor e mai echilibrat decât pare la prima vedere.

Dinamo și CFR au surprins când au căzut de acord în privința unui schimb de jucători: Dan Nistor a plecat în Gruia, în vreme ce Filipe Nascimento a venit în Ștefan cel Mare. Mulți suporteri ai roș-albilor au acuzat că echipa lor de suflet a ieșit în pierdere, având în vedere jocurile bune ale lui Nistor de la Dinamo, dar și experiența superioară pe care acesta o are.

Gazeta a analizat cifrele celor doi fotbaliști din sezonul trecut, iar rezultatul este că ambele cluburi pot profita de pe urma acestei afaceri. Practic, Nistor are același număr de goluri ca și Nascimento și o singură pasă decisivă mai mult. Dar și șase partide mai mult jucate.

Marele atu al lui Filipe este vârsta, fiind cu 7 ani mai tânăr decât Dan. Plus salariul ceva mai mic pe care portughezul îl va avea la București, în comparație cu Nistor.

Ambii au avut probleme cu antrenorii

Contra a insistat foarte mult ca mutarea să se facă pentru a scăpa de fostul mijlocaș al Pandurilor. Acesta e un jucător indisciplinat din punctul de vedere al antrenorului. "Guriță" a fost deranjat de comentariile "decarului", dar și de atitudinea pe care a avut-o cu restul colegilor.

De partea cealaltă, nici Nascimento nu a avut o relație strălucită cu "principalul" CFR-ului din sezonul trecut, Vasile Miriuță. Acesta l-a ținut destule meciuri pe bancă pe lusitan deoarece considera că Filipe nu e suficient de dur pe cât o cere postul de închizător și că de multe ori evită contactele. 

Ce au făcut cei doi jucători sezonul trecut

  • Dan Nistor (29 de ani)
    Post: Mijlocaș ofensiv/ închizător/ mijlocaș stânga
    Meciuri/goluri/assisturi: 35/6/5
    Media notelor GSP: 5,79
  • Filipe Nascimento (22 de ani)
    Post: Mijlocaș defensiv
    Meciuri/goluri/assisturi: 29/6/4
    Media notelor GSP: 5,96

8.000 €pe lună va lua Nascimento la Dinamo, cu 2.000 € mai mult decât la CFR

15.000 €pe lună va câștiga Nistor la CFR. În Ștefan cel Mare încasa 9.000 E

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.