Tenis

SIMONA HALEP vs. JOHANNA KONTA. VIDEO și FOTO » Corespondență de la Londra » Welcome to Wimbledon! Reportaj înaintea unui meci în care Simona Halep poate scrie istorie

+16 Foto
foto: Roxana Fleșeru

Articol de Roxana Fleşeru  —  Tuesday, 11 July 2017

*** Specialista Gazetei Sporturilor în tenis, Roxana Fleșeru, este la Londra și vă oferă cele mai importante informații de la Wimbledon***

Ziua în care Simona Halep poate deveni numărul unu mondial e una cu vreme pur britanică la Londra. Nori apăsători, fără nicio rază de soare și, din când în când, ploaie.

Până și vremea ține cu Johanna Konta. Dar asta nu le poate strica cheful de tenis fanilor care s-au năpustit spre All England Club. Pe District Line, de culoare verde, se discută aprins în franceză despre meciul de ieri seară dintre Rafael Nadal și Gilles Muller. Stațiile trec și e greu de ratat cea la care trebuie să cobori pentru a ajunge în imperiul verde-mov de la Wimbledon.

Southfields e colorată în mov și verde, iar pe jos este o mochetă care seamănă cu iarba. Cum ieși de la metrou, un panou mare îți spune că până la Wimbledon ai de mers 12 minute pe jos. Britanicii sunt ordonați, vorbesc în șoaptă pentru a nu deranja liniștea cartierului cu case care te trimit cu gândul spre comediile romantice. Din ele ar putea ieși oricând Hugh Grant sau Colin Firth.

Minutele trec repede. Poarta neagră pe care scrie AELTC te asigură că ai ajuns unde trebuie. Petuniile albe și mov la fel. La intrarea de la poarta cinci se află o curgere de apă care se derulează peste cele două trofee care își vor afla stăpânii sâmbătă și duminică. "În căutarea măreției" stă scris între ele. Dar, până atunci, azi e ziua în care Simona Halep își caută propria măreție, ea poate să devină primul număr unu mondial în ierarhia feminină din România. Welcome to Wimbledon! Va fi o zi pe cinste.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.