Tenis

SIMONA HALEP vs. JOHANNA KONTA. Programul WTA nu i-a permis lui Halep să fie lider » Scenariul prin care Simona ar fi fost deja pe primul loc în ierarhia WTA

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 11 July 2017

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a explicat cum decalarea calendarului WTA a făcut ca Halep să aibă nevoie de o victorie cu Johanna Konta în "sferturi" la Wimbledon pentru a deveni lider mondial. 

Pentru că turneele se desfășoară cu o săptămână mai târziu, Simona a pierdut punctele câștigate la BRD Bucharest Open, unde a cucerit trofeul.

"Dacă nu s-ar fi decalat cu o saptămână calendarul competițional, la finalul turneului ar fi fost numărul 1. Faptul că anul trecut competiția de la București a fost cu o săptămână mai devreme face ca ea să își piardă punctele câștigate", a spus George Cosac la TV Digi Sport.

Românca a pierdut cele 280 de puncte cucerite la București, și-a apărat punctele câștigate anul trecut la Wimbledon prin calificarea în sferturile de finală și avea nevoie de victorie cu Johanna Konta pentru a deveni lider.

*** Specialista Gazetei Sporturilor în tenis, Roxana Fleșeru, este la Londra și vă oferă cele mai importante informații de la  Wimbledon***

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.