Tenis

Unde a greșit Simona Halep? Ilie Năstase a analizat înfrângerea de la Wimbledon: "Nimeni nu îi poate spune nimic"

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 11 iulie 2017

Ilie Năstase a analizat jocul Johannei Konta și al Simonei Halep din întâlnirea directă dintre cele două și a identificat greșelile care au dus la eliminarea româncei din sferturile de la Wimbledon, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6.

  • Johanna Konta: 3 ași, 3 duble-greșeli, 68% puncte câștigate cu primul serviciu, 69% retururi în teren, 2/8 mingi de break câștigate, 1/2 puncte de break salvate, 48 de mingi câștigătoare, 26 de erori neforțate;
  • Simona Halep: 4 ași, 3 duble-greșeli, 66% puncte câștigate cu primul serviciu, 81% retururi în teren, 1/2 puncte câștigate, 6/8 minge de break salvate, 26 de mingi câștigătoare, 9 erori neforțate.

"În momentele importante, Konta a riscat mai mult. De fapt, Konta a riscat de la început și până la final. A lovit foarte tare. Când intra, intra, când ieșea, se ducea mingea afară 3 metri, nu 10 sau 20 de centimetri. Asta este, până la urmă, esența jocului pe iarbă.

Cât despre Simona, așa e jocul ei, nu o pot critica. Nici eu, nici antrenorul și nici Virginia Ruzici. Așa joacă ea. E greu să schimbi ceva, plus trebuie să știi să schimbi. Dacă adversarul îți dă așa tare, e greu să joci", a declarat Ilie Năstase la TV Digi Sport.

Năstase e sigur că Simona va deveni în cele din urmă numărul 1 mondial, chiar dacă astăzi a ratat șansa să urce pe primul loc în clasament: "Jocul ei arată bine, dă încredere și asta nu înseamnă că din cauza acestui eșec nu-și va reveni. Mă gândesc la Murray, care a pierdut 4 finale de Grand Slam, până să ia primul său mare titlu la Wimbledon.

Trebuie să fie mai agresivă, mai ales când are avantaj, cum a fost în acest meci când a avut 3-0. E tânără, are tot viitorul în față".

"A fost o presiune foarte mare pe ea, pentru că știa că trece pe locul 1 în cazul unei victorii și că poate juca iar o finală de Grand Slam. Mai trebuie să ai și șansă ca să câștigi un meci. La Roland Garros ea a avut set și 3-0, a avut o șansă pe care n-a fructificat-o. Pentru că nu Ostapenko a câștigat finala, Simona a pierdut-o" Ilie Năstase

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.