Campionate

Un fotbalist din Bundesliga apelează la tribunal pentru a fi reprimit la echipa care vrea să-l vândă!

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 12 iulie 2017

Anthony Modeste, atacantul francez al lui FC Köln, nu mai vrea să se transfere la Tianjin Quanjian pentru 37 de milioane, pentru că nu acceptă trucul financiar al clubului chinez.

Pentru FC Köln, ar fi fost o mare afacere. L-a cumpărat pe Anthony Modeste în 2015 cu 4,5 milioane de euro, de la Hoffenheim, și l-ar fi putut vinde la Tianjin Quanjian cu 37 de milioane!

Anthony Modeste, 29 de ani, al 3-lea golgeter al Bundesligii (după Aubameyang și Lewandowski), ar fi avut și el de câștigat: un salariu anual de 10 milioane de euro, de cinci ori mai bun ca în Germania!

Köln a găsit înlocuitor, cumpărându-l pe columbianul Jhon Cordoba (Mainz), cu 17 milioane. De aceea, i-a cerut lui Modeste să nu meargă în cantonamentul din Austria pentru a încheia contractul cu Quanjian.

Numai că francezului nu i-a plăcut un detaliu. Chinezii l-au anunțat că îi dau lui suma de transfer, iar el le va plăti nemților 37 de milioane și va veni liber de contract! Ceea ce însemna că Tianjin ar fi evitat taxele în China, în timp ce Köln nu i-ar mai fi oferit procentul de 10% fostului club (Hoffenheim) și nu i-ar mai fi achitat nimic grupării care l-a format pe jucător (Nice)!

Însă Modeste nu a acceptat acest truc financiar (ar fi putut rămâne el cu taxe importante în Germania). A refuzat să mai semneze! Și, pentru a fi reprimit la Köln, care nu-l mai voia la antrenamente, a apelat la tribunal. A deschis acțiune în justiție! 

25 de goluri a marcat Modeste (plus 3 assisturi) sezonul trecut în Bundesliga; doar Aubameyang (31) și Lewandowski (30) l-au depășit

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.