Liga 1

De dreapta

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

CFR a cîştigat ieri cu 2-0 în faţa coreenilor de la FC Gyeongnam, prin golurile mijlocaşilor dreapta Manuel Jose şi Semedo


După ce în amicalele din Antalya liderul nu a servit decît cafele turceşti în antreul din faţa porţii, Andone spera ca în Insula Afroditei echipa lui să-şi reconfirme apetitul ofensiv din campionat. Locul 4 din Coreea de Sud, FC Gyeongnam, părea a fi adversarul potrivit pentru ca "vişiniii" să nu-şi cronicizeze ineficacitatea din atac.
În prima repriză nu s-a întîmplat însă deloc aşa. CFR n-a arătat în nici un moment entuziasmul de acum cîteva luni. Doar Culio a şarjat periculos, şutul său din colţul careului fiind reţinut (5). Ocazia argentinianului a fost urmată de luftul lui Sun (19) din faţa lui Hirschfeld. Tot percutantul Culio a făcut o cursă de 20 de metri şi i-a oferit lui "Ivan Drago" Ruiz oportunitatea unui croşeu devastator. Sud-americanul a lovit moale, iar garda portarului coreean a rezistat (27). Acelaşi Ruiz s-a revanşat, întorcînd în mijlocul careului o minge pentru "Căpcăunul" Fabbiani. Acesta a căzut doborît de un fundaş asiatic, obţinînd un penalty. Tot Shrek a executat, fiind ghicit însă de portar. Prima repriză s-a încheiat cu o dublă-ocazie, dar şuturile lui M. Jose şi Dorsin (41) n-au găurit plasa.


Imediat după pauză, Culio a ţîşnit pe partea stîngă şi a centrat ideal pentru Manuel Jose. Portughezul a trimis din voleu senzaţional pe colţul scurt, indicîndu-i lui Andone că s-a săturat să fie eterna rezervă a lui Semedo (57). Aruncată în luptă în locul lui Manu, "Pantera" a acceptat provocarea, marcînd un gol superb după o cursă printre trei adversari (72).


Trică eliminat
Căpitan în partida de ieri, în lipsa portughezului Cadu, învoit pînă mîine din cauza unui deces în familie, Eugen Trică a fost eliminat pentru cumul de galben. Decarul lui CFR a încasat al doilea avertisment în minutul 35, fiind înlocuit de Andre Leao. Pînă la finalul primei reprize CFR, a jucat într-o formulă inedită, cu 11 stranieri în teren. Niciodată nu s-a mai întîmplat ca în componenţa trupei lui Andone să nu figureze nici un jucător român.

Atac inedit

Deşi spunea că Ruiz şi Fabbiani nu vor juca niciodată în acelaşi timp în atacul lui CFR, Andone a început amicalul de ieri mizînd tocmai pe acest cuplu de atacanţi. În cele trei amicale de pînă acum, "Fălcosul" n-a folosit aceeaşi pereche în atac niciodată, accidentarea lui Didy dîndu-i mari bătăi de cap. Cu Cottbus, 0-0, în faţă au jucat Fabbiani şi Trică, iar cu Arsenal Kiev, 0-2, "Căpcăunul" şi Semedo.


CFR Cluj - FC Gyeongnam 2-0

Au marcat: M. Jose (57), Semedo (70)
CFR: Hirschfeld - Tony, Sandberg, De Sousa, Dorsin - M. Jose, Dani, Trică, Culio - Ruiz, Fabbiani. Antrenor: Ioan Andone. Au mai jucat: Stăncioiu, Dubarbier, Panin, Minteuan, Ad. Anca, Peralta, Semedo, Viera, Kone, Fredy

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.