Stranieri

Culmea scandalului! De ce Maxim a provocat certuri la fosta sa echipă, Stuttgart

Alexandru Maxim, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday, 19 July 2017

Managerului Jan Schindelmeiser i s-a reproșat vânzarea românului, mai ales unei echipe, Mainz 05, ce sezonul viitor ar putea fi pentru noua promovată o contracandidată la menținerea în Bundesliga   

Chiar și acum, la aproape o lună după ce a părăsit clubul, Alexandru Maxim e un subiect fierbinte la VfB Stuttgart.

Cotidianul Stuttgarter Nachrichten a aflat că la nivelul conducerii au apărut tensiuni, managerului Jan Schindelmeiser reproșându-i-se decizia de a-l lăsa pe mijlocașul de 27 de ani să plece la FSV Mainz 05.

"O greșeală"

"Unii consideră că a fost o mare greșeală. VfB n-a făcut decât să întărească astfel o echipă cu care se va întâlni sezonul viitor în partea a doua a clasamentului și i-ar putea deveni la un moment contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării", scrie ziarul amintit, acuzând totodată faptul că șvabii nu i-au găsit nici acum românului un înlocuitor pe măsură.

Probleme cu antrenorii

Și toate astea în condițiile în care, patru ani și jumătate, Maxim a avut aproape constant probleme cu majoritatea celor 9 antrenori cu care a lucrat la Stuttgart. Principalul reproș: automulțumirea. Abia către finalul sezonului trecut, românul și-a câștigat în sfârșit locul în primul unsprezece, având o contribuție decisivă la revenirea echipei în Bundesliga.

Suporterii îl vedeau continuând la VfB măcar până-n 2019, când îi expira contractul, numai că el s-a decis "pentru o nouă provocare".

2,5 milioane €a încasat VfB Stuttgart din transferul lui Maxim la Mainz

4 ani e durata contractului semnat de mijlocașul român cu noua sa echipă

"La Stuttgart nu mi-a fost deloc ușor uneori. Dar la Mainz am tot ce-mi trebuie pentru a reuși. Transferul a fost cea mai bună decizie posibilă"
Alexandru Maxim, mijlocaș Mainz 05     

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.