Europa League

Dinamo - Athletic Bilbao » Detaliul de care pot profita dinamoviștii în confruntarea cu bascii

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 23 iulie 2017

Atuul roș-albilor în vederea confruntării cu bascii: Dinamo și-a mutat casa pe Național Arena, acolo unde are 5 succese în 6 meciuri în 2017.

Dinamo s-a mutat în 2017 pe Național Arena. "Câinii" au făcut "acasă" din cel mai mare stadion al țării, cu toate că-l împart cu rivalii de la FCSB, roș-albaștrii jucând exclusiv aici meciurile de pe teren propriu.

Dacă în Ștefan cel Mare, Dinamo a bifat trei meciuri - o victorie, o remiză și un eșec -, venirea lui Cosmin Contra a mutat "haita" pe Arena Națională. A fost una dintre cerințele lui "Guriță", iar jucătorii au apreciat mutarea, declarând că sunt mult mai motivați să joace acolo decât în "Groapă".

Unul dintre atuurile dinamoviștilor în perspectiva meciului de joi, cu Athletic Bilbao, este faptul că roș-albii au legat 5 victorii din 6 meciuri disputate pe cel mai mare stadion al României.

Echipele înfrânte de "câini" au fost, în ordine, FC Botoșani (1-0), CS U Craiova (2-1), FCSB (2-1), CFR Cluj (2-0) și ACS Poli Timișoara (2-0), ultima formație în finala Cupei Ligii. La care se adaugă o remiză, 0-0 cu oltenii. În rest, Dinamo mai are două meciuri cu FCSB, din calitatea de formație oaspete, încheiate cu o victorie, 3-1, și un eșec, 1-2.

11 victorii are Cosmin Contra ca antrenor al "câinilor" în 17 meciuri oficiale în competițiile interne. Mai are 5 remize și o înfrângere, golaveraj 28-10

70 de succese are Dinamo în meciurile din cupele europene în 178 de prezențe. Mai are 28 de remize și 80 de înfrângeri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.