Handbal

România învinge Ungaria și e în semifinale la FOTE 2017! Ce adversare vor avea junioarele

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 26 iulie 2017

Naționala de junioare a României a trecut de echipa gazdă, Ungaria, la Gyor! Norvegia a rămas în afara careului de ași.

Învinse de Norvegia, 19-18, în meciul de deschidere de la Festivalul Olimpic European al Tineretului (FOTE 2017), care se desfășoară la Gyor, "tricolorele" au reușit totuși să se califice în semifinale. Au trecut marți cu 33-32 de Olanda și miercuri cu 23-20 de Ungaria!

Maghiarele erau 99 la sută calificate în semifinale după ce învinseseră la scor și Olanda, 43-26, dar și Norvegia, 26-15. În meciul cu româncele, deși susținute de o sală întreagă, gazdele nu au putut trece de românce, mult mai determinate și mai focusate asupra partidei.

Portarul Diana Ciucă a fost MVP-ul partidei, dar evoluții foarte bune au avut și Andreea Popa, Denisa Vâlcan sau Patricia Moraru. Victoria României asupra Ungariei a trimis Norvegia acasă, într-un clasament în trei, nordicele având cel mai prost golaveraj. 

Reprezentativa sub 17 ani a României va întâlni în semifinale Danemarca sau Rusia, meciul direct dintre cele două formații fiind programat miercuri seara, de la ora 20:30. Echipa României, antrenată de Ion Ivan și Marius Dănuleț va participa între 10 și 20 august la Campionatul European de junioare, care va avea loc la Mihalovce (Slovacia). România e în aceeași grupă cu Franța, Suedia și Cehia. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.