Europa League

Dinamo - Athletic Bilbao » De aici pleacă speranțele lui Contra: cum vor "câinii" să speculeze marea slăbiciune a bascilor

FOTO: Raed Krishan

Articol de Remus Dinu  —  joi, 27 iulie 2017

Deși diferențele dintre valoarea loturilor și bugetele celor două echipe sunt incomensurabile, dinamoviștii trag nădejde că pot obținute un rezultat pozitiv în meciul din această seară cu Athletic Bilbao, care se va disputa pe Arena Națională, de la ora 20:30. 

Speranțele dinamoviștilor se leagă de ultimele două ediții în care echipa bască a trebuit să joace preliminarii pentru accederea în grupele Europa League. De fiecare dată, bascii au întâmpinat mari probleme la meciurile din deplasare.

În sezonul 2012-2013, Bilbao a trebuit să treacă de două tururi pentru a ajunge în grupe: în ambele confruntări, nu a reușit să câștige: bascii au pierdut în deplasare cu Slaven Koprivnica (Croația), scor 1-2, și au remizat cu HJK (Finlanda), 3-3.

Situația s-a repetat trei ani mai târziu, în ediția 2015-2016: Din nou, Athletic a disputat două tururi preliminare: a remizat în Azerbaidjan, cu Inter Baku, 0-0, pierzând în Slovacia, cu Zilina, 2-3.

Totuși, meciurile entuziasmante reușite în fața propriilor suporteri le-au adus bascilor în ambele cazuri calificarea în grupe.

Astfel, "câinii" speră să valorifice la rândul lor teoretica slăbiciune a lui Athletic Bilbao din deplasare și să meargă pe "San Mames" cu șanse reale de calificare. 

  • Dinamo - Athletic Bilbao se joacă azi, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TVR 1. 
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.