Europa League

VIDEO+FOTO Coincidențe surprinzătoare după 10 ani » Destinul le oferă prima șansă "câinilor" în returul de la Bilbao

+4 Foto
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 iulie 2017

Dinamo a remizat joi seara cu Athletic Bilbao în manșa tur din preliminariile Europa League, 1-1, și păstrează șanse pentru meciul retur de peste o săptămână, care va avea loc pe San Mames. 

La zece ani de la remiza obținută de Dinamo pe Olimpico, împotriva lui Lazio, 1-1, "câinii" au înregistrat joi cu Bilbao primul rezultat pozitiv în fața unei echipe cu nume din Europa din 2007 încoace.

Ce surprinde însă și mai mult sunt coincidențele dintre meciurile Lazio - Dinamo și Dinamo - Bilbao. Ambele manșe tur ale celor două "duble" s-au încheiat 1-1, iar minutele în care s-au marcat golurile coincid!

Dacă povestea dublei cu Lazio se va repeta până la capăt, atunci echipa gazdă din tur ar trebui să meargă mai departe, în cazul actual Dinamo.

Lazio - Dinamo, minutul 22: Dănciulescu deschidea scorul pentru oaspeți, cu capul, după o centrare ideală a lui Pulhac.
Dinamo - Bilbao, minutul 22: oaspeții au punctat în același minut, prin Laporte, tot cu capul!, lansat perfect de Etxeita.

Lazio - Dinamo, minutul 54:  Gazdele egalează prin Mutarelli și partida se termină așa, 1-1. 

Dinamo - Bilbao, minutul 54: Rivaldinho a închis tabela la 1-1.

Speră Dinamo? 

Dacă seria coincidențelor ar continua și în meciul retur, ar însemna că Dinamo se va califica mai departe în play-off-ul Europa League. Adică mai departe merge echipa care a jucat primul meci acasă, așa cum s-a întâmplat cu Lazio, acum 10 ani.

În meciul retur dintre Dinamo și Lazio din 2007, roș-albii au condus cu 1-0 la pauză, însă au pierdut lamentabil cu 1-3, ratând unica șansă de a se califica în grupele Ligii. După ce Florin Bratu a dinamitat vechea arenă "Lia Manoliu" înainte de pauză, dinamoviștii s-au prăbușit inexplicabil în repriza secundă, fiind răpuși de reușitele lui Pandev și "dubla" lui Rocchi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.