Liga Campionilor

FOTO+VIDEO // APOEL - Viitorul 4-0 » Aventura Viitorului în Liga Campionilor, oprită prematur » Calificarea a fost pierdută în 30 de minute

+3 Foto
Foto: twitter.com/apoelfcofficial

Articol de Ionuţ Coman  —  Wednesday, 02 August 2017

Viitorul a fost eliminată de APOEL Nicosia din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. După ce campioana României s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, ciprioţii au câştigat meciul retur cu 4-0.

Echipa lui Gheorghe Hagi va evolua astfel în play-off-ul Europa League, unde ar putea întâlni unui dintre următorii adversari: Zenit St. Petersburg, Dinamo Kiev, Ajax, Athletic Bilbao, Fenerbahce, Sparta Praga, AC Milan, PSV Eindhoven, Viktoria Plzen, Salzburg, Brugge, Braga, Gent, PAOK Salonic, Ludogoreț, Krasnodar, BATE Borisov, Bordeaux, Everton, Young Boys, Legia Varșovia, Marseille sau Dinamo Zagreb.

Lista posibililor adversari se va definitiva în urma meciurilor de joi, iar tragerea la sorți a play-off-ului EL va avea loc vineri, liveTEXT pe GSP.RO de la ora 14:00.

Meciurile din play-off se vor disputa pe 17 şi 24 august.

APOEL Nicosia - Viitorul 4-0 (4-1 la general)
Au marcat: Carlao '54, Merkis '93, De Camargo '94, Efrem '105+1

Când joci la Real Madrid, la Barcelona şi la 6 turnee finale de Mondial şi European nu-ţi pot tremura genunchii la un meci la Nicosia. Chiar dacă aerul e irespirabil, Hagi nu poate avea emoţii.

Da, nu joacă el, dar echipa e construită după chipul şi asemănarea lui, iar elevii săi au tupeu să înceapă meciul în stil de mare echipă. Stând sus, într-un 4-4-2, cu Benzar şi Cicâldău mijlocaşi laterali, plus Chiţu şi Coman în faţa lor.

Bară Coman, ocazie Ţîru

Calificarea se poate închide după numai 150 de secunde. Coman şutează de la 20 de metri, mingea e deviată şi se opreşte în bară! Peste alte 4 minute, altă ocazie. Tot la poarta lui Waterman. Chiţu şi Ţîru nu-şi potrivesc paşii, astfel că din două semilufturi iese doar o situaţie de poartă, nu şi gol.

Ciprioţii sunt năuciţi de vivacitatea şi luciditatea oamenilor lui Hagi. Florinel Coman dansează lângă minge până când Carlao aproape că pică în fund, însă şutul şeptarului campioanei e blocat (19).

Waterman şi Râmniceanu, câte o intervenţie

Încep să conteze şi ciprioţii. E mult spus ciprioţi, în primul 11 al lui APOEL e un singur localnic. Acţiunile lor sunt însă lente şi previzibile, iar Marius Constantin şi Boli sunt prea puternici pentru De Camargo şi Aloneftis, care împreună au vreo 70 de ani! Râmniceanu se remarcă la singurul şut pe spaţiul porţi al gazdelor (28), după care finalul de repriză aparţine tot celor care ştiu mai mult fotbal şi pot să respire mai bine în cazanul fierbinte de la Nicosia.

Nedelcu prinde un şut bun, dar Waterman chiar e un portar de calitate (35). Pauză! E 0-0 şi e bine! Suntem în grafic. Suntem cu un picior în play-off! Dar mai sunt 45 de minute, iar fotbalul e mult prea imprevizibil încât să ne determine să punem şampania în frapieră.

4-1 pentru Viitorul a fost raportul ocaziilor de gol în prima repriză

Ce s-a întâmplat la pauză?

De la cabine nu ies aceleaşi echipe. Viitorul pare altă formaţie, schimbată în rău. APOEL e şi ea alta, schimbată în bine. Terenul se înclină înspre poarta lui Râmniceanu, care e supus unui adevărat "bombardament".

A scos două mingi grele (50 şi 64), însă nu s-a putut opune şi la lovitura de cap a lui Carlao, după un corner. Vinovat e Ţîru, care a fost dominat clar în duelul aerian de stoperul brazilian.

Oamenii lui Hagi pun tot mai des genunchii în pământ. Nu mai pot ţine de minge, nu mai pot recupera în terenul advers şi respiră tot mai sacadat. Iar ciprioţii îşi găsesc resurse nebănuite de energie.

Râmniceanu iese hazardat pe o minge înaltă, dar are mare noroc că balonul se scurge alături (72), după care o combinaţie năucitoare i-a creat lui APOEL o ocazie imensă: şut Ebecilio la 10 centimetri de bară (80).

6-0 pentru APOEL a fost raportul ocaziilor de gol în repriza a doua

Prelungiri de coşmar

Finalul celor 90 de minute se calmează. Ambele echipe aşteaptă prelungirile, dar mai ales cele 10 minute de pauză, pentru a-şi recăpăta pulsul. Doar ciprioţii revin la pulsul normal. Şi au un început fulminant.

După o fază ca la flipper, Merkis reia din drop şi balonul se catapultează sub transversala lui Râmniceanu. Viitorul se prăbuşeşte definitiv. După doar un minut, Constantin sare pe sub minge, iar De Camargo închide calificarea! E 3-0!

Intră şi Eric, care ar fi putut dinamita finalul prelungirilor, însă a ratat o ocazie monumentală, după care şi-a căutat scuze în decizia arbitrului de a nu dicta penalty! O fi fost fault, dar ratarea e nepermis de mare pentru calitatea unui brazilian!

Golul 4 al gazdelor a trimis definitiv la podea campioana României. O seară şi un meci care începuseră atât de bine şi de promiţător s-au încheiat cu un adevărat coşmar. Viaţa în Champions League e dură şi, deocamdată, copiii şi ceilalţi elevi ai lui Hagi sunt prea mici pentru războaie atât de mari! Din păcate! 

4-1 pentru APOEL a fost raportul situaţiilor de gol în prelungirile meciului

Diferenţă de vârstă şocantă: 7 ani!

Distribuţiile de start ale celor două echipe au produs câteva contraste greu de imaginat şi de regăsit la alte meciuri de la acest nivel în Champions League. Media de vârstă a lui APOEL a fost de 31,4 ani, în timp ce a Viitorului de numai 24,3 ani. Adică o diferenţă de peste 7 ani! În primul 11 al gazdelor, cel mai tânăr jucător a avut 27 de ani, iar nu mai puţin de 9 dintre ei au peste 30 de ani! În schimb, în trupa lui Hagi, un singur fotbalist, Marius Constantin, a trecut bariera celor 30 de ani, în timp ce Nedelcu, Cicâldău şi Florinel Coman sunt toţi sub 21 de ani! 

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

APOEL Nicosia: Waterman - Milanov, Rueda, Carlao, Lago - Bertoglio, Vinicius, Morais, Aloneftis - Vander, de Camargo
Rezerve: Pardo - Artymatas, Ebecilio, Efrem, Alexandrou, Oar, Merkis
Antrenor: Giorgos Donis

FC Viitorul: Rîmniceanu - Boli, Țîru, M. Constantin, Ganea - Benzar, Nedelcu, Lopez - Chițu, Coman, Cicâldău
Rezerve: Buzbuchi - Mladen, Herea, Ciobanu, Hodorogea, Eric, Dumitrescu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Aleksei Eskov (RUS) / Asistenți: Dmitri Mosyakin (RUS), Igor Demeshko (RUS) / Arbitru de rezervă: Kirill Levnikov (RUS)

Final de meci, ciprioții se impun cu 4-1 la general!
min.120: Eric trimite de la 20 de metri din lovitură liberă, dar Waterman respinge şi de această dată.
min.118:
Reacţie nervoasă a lui Herea, care intră într-un schimb de replici cu Milanov. Fotbalistul lui APOEL vede cartonaşul galben.
min.113:
Şutul din lovitură liberă al lui Ganea este respins de Waterman, iar portarul lui APOEL reţine ulterior şi mingea trimisă de Benzar, de la aproximativ 20 de metri.
min.110:
Viitorul pare resemnată cu pierderea calificării şi în ciuda faptului că are posesia, nu atacă periculos poarta lui Waterman. 
min.106: A început repriza a doua a prelungirilor.

min.105+1: GOL APOEL! Efrem majorează avantajul ciprioţilor cu un şut din careu, după ce Rîmniceanu a respins iniţial o minge trimisă de De Camargo.

 

3 înfrângeri
a înregistrat APOEL în ultimele 49 de meciuri disputate pe teren propriu în toate competiţiile

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.