Campionate

Există viață și după Neymar » Ce variante are Barcelona pentru a-l înlocui pe brazilian

Foto: Reuters

Articol de Florin Matei  —  miercuri, 02 august 2017

Doar câteva ore par a mai fi rămas până când Neymar va deveni cel mai scump fotbalist din toate timpurile, iar clubul catalan nu pierde vremea. Cu mai puțin de o lună până la închiderea perioadei de transferuri, presa iberică notează că formația blaugrana are de gând să cheltuie mare parte din suma primită în schimbul lui Neymar pentru a aduce un înlocuitor pe măsură.

În pole-position se află Phillipe Coutinho, decarul lui Liverpool fiind foarte apreciat în Catalunia. Deși cormoranii au respins până acum două oferte pentru cel mai prolific brazilian din istoria Premier League, iar Jurgen Klopp a declarat că micuțul mijlocaș nu este de vânzare, șansele acestuia de a ajunge pe Camp Nou pot crește dacă Barcelona face o ofertă de nerefuzat.

Al doilea favorit pentru a-l înlocui pe Neymar este Ousmane Dembele. Jucătorul de 20 de ani, dorit și vara trecută de Barcelona, este considerat unul dintre marile staruri ale următorului deceniu și poate ajunge în echipa lui Valverde pentru o sumă ce se apropie de 100 de milioane de euro.

După ce i-a vândut în această vară pe Bernardo Silva, Bakayoko și Mendy, AS Monaco se poate despărți și de Thomas Lemar. Francezul dorit și de Arsenal este considerat unul dintre artizanii sezonului formidabil făcut de monegasci, iar calitățile sale îl recomandă pentru un loc lângă Messi și compania.

Plecat din La Masia la vârsta de 18 ani, Keita Balde a explodat sezonul trecut în tricoul lui Lazio Roma, pentru care a marcat 16 goluri. Considerat o variantă mai ieftină decât jucătorii mai sus menționați, senegalezul poate fi un favorit al fanilor, dacă ținem cont de trecutul său în academia Barcelonei.

Fanii catalani se simt trădați și deziluzionați după despărțirea de Neymar, iar unul din modurile prin care conducerea Barcelonei le poate crește încrederea ar fi transferul lui Kylian Mbappe. Cotat cu șanse mari de a câștiga Balonul de Aur în viitor, atacantul francez de 18 ani pare a fi cu un pas în curtea Realului, dar o ofertă mai bună din partea Barcei îl poate deturna. Astfel, în cazul în care un jucător cu statutul lui Mbappe ar fi furat de sub nasul madrilenilor, satisfacția ar fi dublă pentru fanii blaugrana.

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.