Nationala

Opinie acidă de Marius Mărgărit, după numirea lui Lucescu la naționala Turciei » "Ce gafă de imagine, burlenilor! Ați făcut-o, minușilor!"

Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Marius Mărgărit  —  Thursday, 03 August 2017

De când s-au cocoțat la FRF, burlenii au părut interesați de un singur lucru. De imagine. Au dat cu var, au răzuit de pe pereți istoria și au înlocuit-o cu manifeste, au branduit, au rebranduit. Cică Mogoșoaia ar arăta mai frumos, camerele jucătorilor au fost renovate, remobilate, sala de forță schimbată.

Imagine, imagine, imagine. Planuri, proiecte, dezvoltare, progrese. Totul la viitor, pe un prezent în care fotbalul, în fapt principala lor ocupație, e tot mai rupt în cur.

De parcă imaginea, proiectele și promisiunile joacă în vreo ligă, la vreun turneu final.

Așa am ajuns ca Daum, angajat ca selecționer, să califice România la Mondialul de la anul și la mulți, mulți ani, a ajuns, de fapt, cel mai bine plătit designer, zugrav și promițător (ăla care promite) din fotbalul de la noi.

Între timp, Mircea Lucescu a ajuns selecționer la turci. Ar fi fost cea mai mare lovitură de imagine pentru burleni. Și tocmai pe asta au ratat-o. Cu doar o zi în urmă, Burleanu anunța că Daum rămâne până la finalul campaniei și după aceea se trage linie. Linia e trasă de mult. Adunând, scăzând, inventând, oricum ați da-o, sunteți pe minus. Pe minus rău.

Nu e problemă. În plan personal, ați ieșit pe plus. E o chestie de imagine, e tare rău, să te dai cu Merțu' după ce, în 2014, veneai la FRF în față, ca proletaru' și ziceai că o să faci totul transparent, bine și frumos.

Ați făcut-o! Minușilor!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.