Stranieri

Primele declarații ale lui Lucescu după ce a devenit selecționerul Turciei » Cum a răspuns la întrebarea "Românii v-au căutat?"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 03 August 2017

Mircea Lucescu, 72 de ani, ajunge în această dimineață la Istanbul pentru a fi noul selecționer al naționalei Turciei.

"Îi mulțumesc președintelui Galatei pentru ofertă, dar eu vreau să rămân pe gazon, nu pot fi director sportiv. De aceea am ales postul de selecționer. O provocare, o meserie diferită, pe care o reiau după trei decenii. Turcia are un mare potențial, de aceea am acceptat. Ar fi un succes imens dacă ne-am califica la Mondial", a declarat antrenorul de 72 de ani.

De ce nu a revenit la "tricolori", pe care i-a pregătit cinci ani, între 1981 și 1986? "România are nevoie de un antrenor tânăr și ambițios".

"Nu este o provocare. Mă întorc unde am avut succes și unde am fost apreciat. Sunt 13 ani de când am plecat, iar an de an dorit. Este o ofertă pe care nu o puteam refuza. Îmi dă ocazia să preiau din nou o echipă națională.

Nu știu dacă românii m-au dorit. Turcii au venit, au insistat și au făcut presiuni. Mi-a fost imposibil să iau o pauză. A fost o hotărâre luată de la o zi la alta.  Naționala României are nevoie de un antrenor tânăr și ambițios. Avem antrenori care așteaptă să fie chemați"Mircea Lucescu 

Referindu-se la situația din grupa I a preliminariilor, unde Turcia este pe locul 3 (11p), la două puncte în spatele Croației și Islandei și cu același punctaj ca Ucraina, Luce a spus: "Avem două partide acasă, foarte importante, cu Croația și Islanda, dar punctul de cotitură e primul meci. Deplasarea din Ucraina va fi decisivă". 

"E rușinos pentru noi că un român vine să domine fotbalul turc"

Un faimos analist turc, Erman Toroğlu, a fost foarte dur aseară, intrigat de ce "naționala" Semilunii nu are selecționer local. "Dacă Federația îl aduce pe Lucescu, se anulează singură", a declarat acesta, accentuând: "E rușinos pentru noi că un român vine să domine fotbalul turc". 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.