Liga 1

Delegare controversată: Istvan Kovacs, central la meciul lui Sepsi contra Viitorului

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 05 August 2017

Istvan Kovacs a fost delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) la meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Viitorul, care se va disputa sâmbătă la Brașov. 

Centralul din Satu Mare va conduce meciul din etapa a patra a Ligii 1, ajutat de asistenții Ovidiu Artene și Bogdan Velicu, informează site-ul CCA.

De-a lungul timpului, Istvan Kovacs a fost subiectul mai multor controverse cauzate de etnia sa. Printre acestea, se numără o eliminare a lui Cosmin Matei în octombrie 2013, la un meci dintre Astra și Dinamo, când fotbalistul ar fi aplaudat galeria care scanda "Afară, afară cu ungurii din țară".

Fotbalistul a văzut al doilea cartonaș galben, deoarece arbitrul a considerat că că jucătorul încuraja manifestările galeriei.

"Am avut mare încredere în el, dar mi-a demonstrat că este patriot faţă de ungurii lui. Nu a dat penalty pentru că e ungur! De acest lucru eu sunt sigur 100%", afirma și Gigi Becali la capătul unui meci FCSB-Ceahlăul 1-3, disputat în 2010, când Kovacs ar fi refuzat o lovitură de la 11 metri roș-albaștrilor.

De altfel, fostul președinte CCA, Gheorghe Constantin, a declarat în trecut că la testele scrise, Istvan Kovacs avea probleme în a lua notă de trecere pentru că avea dificultăți în ce privește exprimarea în limba română.

Meciul dintre Sepsi și Viitorul se va disputa sâmbătă, de la ora 18:30 și va putea fi urmărit în direct pe TV Digi Sport, TV Dolce Sport, LookTV și liveTEXT pe GSP.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.