Nationala

EXCLUSIV Reacții după ce FRF a demis un antrenor bănuit de partizanat cu agenții de jucători: "E cel mai bine intenționat tehnician"

Andrei Cristea

Articol de Justin Gafiuc  —  sâmbătă, 12 august 2017

Internaționalul de juniori Andrei Cristea, 17 ani, portar la Gaz Metan, e de partea fostului selecționer Gabriel Manolache, la care FRF a renunțat fiindcă existau suspiciuni de partizant cu agenții de jucători.

Ex-selecționer U17, Gabriel Manolache evoca ieri, într-un interviu pentru GSP, unul dintre episoadele care l-au făcut indezirabil la FRF: "A existat mereu o luptă surdă între mine și impresarii care roiau pe lângă lot. Cei de la Regal București mi-au făcut însă o hârtie la federație că, vezi Doamne, eu l-aș fi orientat pe portarul Andrei Cristea la Gaz Metan. Ei doreau să-l vândă în Italia pe 100.000 de euro. N-am avut însă nicio treabă cu opțiunea respectivă, îi spusesem mamei lui, care-mi ceruse sfatul, că pe mine mă interesează doar ca băiatul să fie pregătit pentru turneul de calificare. Dânsa nu agrea varianta ca băiatul să plece în străinătate. Dar Burleanu mi-a aruncat în față hârtia de la Regal și mi-a zis: «Ar fi bine să ocolim aceste lucruri, să nu-i deranjăm pe membrii electori»".

"I-a oferit paravanul pentru a pleca în secret la Arsenal"

Ce apărea însă în memoriul trimis lui Burleanu? Clubul acuza, printre altele, că "domnul Manolache a demarat o campanie agresivă de a-l convinge pe Cristea să se alăture Centrului de Excelență Timișoara, sub motivul că, în cazul în care nu se transferă la Timișoara, nu va mai fi convocat la națională".

Sau: "În perioada în care se afla la Centrul de Excelență, Andrei Cristea a participat la probe de joc și o vizită medicală la Arsenal, fără să aibă acceptul clubului de care aparține".

Și o altă acuză: "Domnul Mihai Badea, președinte Regal, a fost solicitat telefonic de către Gabriel Manolache cu privire la transferul lui Cristea la un alt club, cu promisiunea că va găsi un sponsor care să achite prețul".

Mihai Badea a completat ieri pentru GSP: "Gabi Manolache era în legătură directă cu impresarii în cazul lui Cristea. I-a oferit paravanul inclusiv pentru a pleca la probe la Londra în timpul în care se afla în pregătiri cu Centrul de Excelență Timișoara. Noi găsiserăm o variantă de transfer la Sampdoria, dar Manolache și cu impresarul Cătălin Sărmășan au colaborat pentru a încerca să-l ducă în Anglia".

"Nu mi-a plăcut ce văzusem la Sampdoria"

În schimb, puștiul îi ia apărarea azi fostului său antrenor de la lotul național: "Domnul Manolache e cel mai bine intenționat antrenor cu care am avut ocazia să lucrez. N-a avut absolut nicio treabă cu influențe la impresari. Pur și simplu, la 16 ani, eu n-am dorit să semnez primul meu contract cu Regal, fiindcă rămâneam legat de ei câteva sezoane bune. Nu doreau să mă mai folosească, așa că m-am pregătit o perioadă la Timișoara. Urma turneul de calificare cu naționala U17 și nu puteam sta pe margine. Din cauza situației de la Regal, n-am mai vrut să mă prezint acolo, iar domnul Manolache doar mi-a întins o mână de ajutor în interesul naționalei, fără vreo legătură cu agentul meu. În Italia, unde dorea Regal să mă vândă, nu mi-a plăcut ce am întâlnit la Sampdoria, iar ei încercau să opereze tranzacția printr-un impresar al lor. Am spus că nu mă interesează". 

"Pe Cristea l-am luat doar într-un turneu amical în Serbia, în vara lui 2016, fiindcă nu dorea să semneze contractul cu Regal și existau niște probleme legate de pregătirea lui. N-am avut absolut nicio implicare în plecarea lui la probe la Arsenal. Astea sunt povești!" Gabriel Manolache, fost selecționer U17

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.