Liga 1

Cosmin Contra visează la "naţională" » Ce spune antrenorul lui Dinamo despre prima reprezentativă

FOTO: Raed Krishan

Articol de Eduard Apostol, Ovidiu Minea  —  duminică, 13 august 2017

Cosmin Contra ar vrea să fie luat în calcul pentru postul de selecționer, după despărțirea de Christoph Daum. Antrenorul avertizează în privința meciului de diseară.

Dinamo a ajuns de vineri la Iași, după ce a sosit direct de la Cluj Napoca. Fotbaliștii și staff-ul sunt furioși după eșecul cu CFR (0-1), blamând și acuzând arbitrajul. Cosmin Contra a încercat să-i convingă pe jucători că trebuie să uite respectivul meci și le-a ținut o ședință în capitala Moldovei. Tehnicianul de 41 de ani chiar le-a transmis să nu protesteze de acum înainte la deciziile arbitrilor, pentru a nu-și atrage pedepse din partea "centralului".

"Cu mine antrenor, putem bate pe oricine în România"

"Guriță" a spus, ieri, că el și formația se concentrează doar la cum s-o învingă pe Poli Iași, ce-a furnizat surpriza etapa trecută, având avantaj cu FCSB pe Național Arena și terminând la egalitate, 1-1, cu trupa lui Nicolae Dică. "E normal ca Iașiul să-și dorească victoria cu noi, mai ales că a făcut un joc bun cu CFR Cluj și cu FCSB. Istoria recentă a confruntărilor noastre cu moldovenii la ei acasă nu este una care să facă să ne considerăm învingători dinainte. Mai e și detaliul că în ultimele cinci săptămâni am jucat din trei în trei zile. Dar am încredere că băieții vor trece peste eșecul de la Cluj. Oricum, cu mine antrenor, Dinamo a arătat că poate bate orice echipă din România", a spus Contra.

Sănătos, voinic

Fostul internațional - a marcat de 7 ori în 73 de meciuri la prima reprezentativă - este o variantă în cazul demiterii selecționerului Christoph Daum. "Nu m-a întrebat nimeni de sănătate de la FRF, dar echipa națională nu se refuză. E cale lungă până la a deveni eu selecționer", a comentat dinamovistul. 

60.000 €este clauza de reziliere a lui Contra cu Dinamo

2eșecuri și o remiză au avut "câinii" în ultimele 3 sezoane în Copou

1victorie are Contra în singurul său meci ca antrenor contra moldovenilor, în partida Petrolul - Poli (2-1), în ediția 2012/2013

Cine-l va înlocui pe Filip?

Steliano Filip a rămas "câine", a picat transferul la Dinamo Kiev după ce ucrainenii l-au transferat pe Pivarici, croatul costându-i 2,5 milioane de euro. Doar că liderul din teren al roș-albilor e suspendat pentru meciul de la Iași, iar Cosmin Contra are dileme privind înlocuitorul său. Are mai multe variante, a mărturisit că încă n-a luat decizia finală. Fie va miza pe Oliva în stânga, argentinianul nefiind folosit deloc până acum, încă în recuperare după o accidentare, fie îl va trece pe Romera în banda stângă, iar Hanca va juca fundaș dreapta. 

"Nemec e o stâncă"

Cosmin Frăsinescu este văzut de antrenorul său, Flavius Stoican, o soluție chiar pentru echipa națională, la 32 de ani! Stoperul știe ce meci va avea diseară: "Nemec e o stâncă, dar cu toții trebuie să ne folosim mintea și toate calitățile pentru a-l bloca". Apărătorul are încredere: "Dinamo are un lot valoros, se vede calitatea jucătorilor și are un antrenor ce transmite echipei răutatea lui. Niciun meci nu seamănă cu altul. Chiar și cu FCSB, după prima repriză ne așteptam să plecăm cu victoria de acolo, fiindcă noi credem tot mai mult în forțele noastre". z

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.