Campionate

Camerun s-a calificat în semifinalele

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

AMOS NEWS / Selecţionata de fotbal a Camerunului a avut nevoie de 120 de minute pentru a trece cu 3-2 de Tunisia şi a se califica în semifinalele Cupei Africii pe Naţiuni.

Camerun a eliminat o formaţie care şi-a consumat toată energie pentru a reveni de la 0-2 şi întregeşte careul de aşi urmând să dea piept în semifinale cu ţara gazdă, Ghana.

Camerunezii au început meciul în forţă şi după numai 27 de minute conduceau cu 2-0, goluri Mbia, reluare cu pieptul din apropiere, şi Geremi, şut plasat din lovitură liberă de la circa 25 de metri.

Înainte de pauză, Tunisia a redus din diferenţă prin Ben Saada, şut splendid din lovitură liberă, şi putea chiar egala la o fază în care Francileudo Dos Santos a zguduit transversala lui Kameni cu o torpilă din apropiere, iar acelaşi Ben Saada l-a evidenţiat pe portarul camerunez cu un şut din câţiva metri.

Tunisia a alergat în repriza a doua după alegare, a reuşit să ducă jocul în prelungiri după ce Chikhaoui a făcut 2-2 în minutul 81, dar efortul depus şi-a spus cuvântul şi Camerun a marcat golul victoriei prin acelaşi Mbia în minutul trei al primei reprize de prelungiri.

Camerun trece astfel cu 3-2 de Tunisia şi va juca cu Ghana în semifinale, în timp ce în cealaltă semifinală se vor întâlni Coasta de Fildeş şi Egipt.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.