Auto

Cursă electrizantă în etapa a 11-a de MotoGP » Dovizioso, marele învingător în fața lui Marquez, niciun pilot Yamaha pe podium

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 august 2017

Andrea Dovizioso (Ducati) a triumfat în Marele Premiu al Austriei, în etapa a 11-a de MotoGP. Podiumul a fost completat de Marc Marquez și Dani Pedrosa (ambii Honda).

Campionul mondial en-titre s-a luptat cu Dovizioso până la ultimul viraj, după o cursă senzațională oferită de amândoi, dar n-a putut trece de italian. Încă de la warm-up erau semne că pole-man-ul Marquez va avea în Dovizioso un rival de temut. De altfel, circuitul austriac e unul dintre preferatele celor de la Ducati și singurul pe care "Joker-ul" nu a câștigat până acum. A fost un final de cursă electrizant, suspansul menținându-se până la linia de sosire. 

3victorii a bifat Dovizioso în acest sezon

Dani Pedrosa, plecat de pe poziția a 8-a pe grilă, a recuperat senzațional în ultimele tururi și i-a suflat ultimul loc pe podium lui Jorge Lorenzo (Ducati).

Piloții Yamaha, Valentino Rossi și Maverick Vinales n-au avut, din nou, cea mai bună zi, clasându-se pe locurile 7, respectiv 6.

Cursa a oferit câteva momente tensionate: Lorenzo și Marquez au fost la un pas să se lovească, la fel s-a întâmplat și cu Rossi și Zarco.

Mika Kallio (Red Bull KTM Factory Racing), beneficiarul unui wildcard, a fost surpriza zilei, clasându-se pe 10.

Jack Miller (EG 0,0 Marc VDS) a abandonat după 9 tururi. Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing), după 22 de tururi. Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) a abandonat cu 3 tururi înainte de final, iar Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) a fost nevoit să abandoneze cu 2 tururi înainte de final din cauza unui incident care i-a distrus frâna pe roata spate.

Clasament Marele Premiu al Austriei

 

Marquez rămâne liderul clasamentului general cu 174 de puncte, Dovizioso a urcat la 16 puncte în spatele spaniolului, pe 2, iar Vinales e pe 3, cu 150 de puncte.

CLASAMENT GENERAL

Următoarea etapă va avea loc pe 27 august, pe circuitul Silverstone, din Marea Britanie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.