Liga 1

EXCLUSIV Vești îngrozitoare despre gazonul de pe Arena Națională: "Va arăta la fel în meciul FCSB - Sporting" » Care e marea problemă și ce soluție există

+3 Foto
FOTO: Alex Nicodim

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 14 august 2017

Cu câteva zile înainte de FCSB - Sporting, returul din play-off-ul Champions League, gazonul de pe Arena Națională arată îngrozitor.

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu directorul general al unei firme producătoare de gazon de lângă București, Ovidiu Petrache, iar veștile nu sunt deloc bune pentru steliști! "Le-au promis că o să fie mult mai bun gazonul la ora meciului cu Sporting? N-au nicio șansă! Doar dacă dă Dumnezeu ploaie non-stop și sunt 16-17 grade afară, altfel gazonul de pe Arena Națională e terminat. Zero șanse să-l «pună pe picioare»!

Doar să-l schimbe acum, în totalitate! Gazonul acesta are probleme mari de acum o lună, când la concert l-au acoperit două zile și l-au lăsat fără aer. Apoi s-au jucat pe el o mulțime de meciuri și l-au omorât direct! Era un bolnav cu grave probleme, ei l-au făcut să sufere și mai mult", spune acesta.

"În trecut, am lucrat la gazonul de pe Arena Națională. Iarba de acum are un strat foarte mare de nisip pentru a permite drenarea terenului, iar tocmai asta e marea problemă! Când se aplică substanțele, pot să fie cele mai scumpe de pe piață, ele nu ajung niciodată la rădăcină și se pierd în nisip! Iar pentru ca o plantă să se dezvolte are nevoie de soare, apă, aer și mâncare. Pe Arena Națională, la rădăcină nu ajunge mâncarea, iar aer nu există, mai ales că la nivelul solului sunt temperaturi de până la 50 de grade", mai spune Petrache.

"Cu 75.000 de euro se schimbă iarba în 4 zile"

Ce soluții există totuși pentru a avea un gazon perfect în returul play-off-ului de Champions League? "O schimbare totală! Procesul de schimbare durează maximum 4 zile, iar la ora meciului ar arăta impecabil. Dacă până acum s-a plătit și 1 milion de euro pentru înlocuirea gazonului, eu cred că, acum, toată lumea o să fie mulțumită cu maximum 75.000 de euro și o să primească doar felicitări", adaugă Petrache. 

În ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală poți citi materialul integral despre starea gazonului de pe Arena Națională și interviul cu specialistul Ovidiu Petrache.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.